Mahalleler Arası Futbol Turnuvası Başladı

0
158

bld-turnuva3İskenderun Belediyesi ve Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) işbirliğince geleneksel olarak düzenlenen Mahalleler arası Futbol Turnuvası başladı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen turnuva, Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’in yaptığı başlama vuruşuyla başladı. İskenderun Belediyesi Sahil Spor Kompleksinde düzenlenen törende konuşan Başkan Civelek, sporculara; “Spor yapın, kitap ve gazete okuyun, çevre dostu olun” öğüdünde bulundu.

İnternetin çıkması ile insanların yalnızlaştığını ve dostlukların azaldığını kaydeden Civelek; İnterneti yararlı kullanın. İnsanlar bir arada oldukça, dostluk olur. Dostluk spor yaparak da kurulur. Sporla insanlar birbirine yaklaşır, kaynaşır. Futbol turnuvasını bunun için tertipledik. İnsanlar birbiriyle tanışacak, yakınlaşacak. Yeni dostluklar ortaya çıkacak. Sportmence bir rekabet yaşanacak.

Sporun en güzel yanı sportmence yarışmayı, kazanmayı, yenilmeyi, yenilgiyi kabul etmeyi öğretiyor. Hayat zaten kendisi başlı başına bir yarış. Her girdiğiniz işte mutlaka başarıyla çıkacaksınız diye bir şey yok. Bazen başarılı olacak, bazen kaybedeceksiniz. Spor size kaybedince yıkılmamayı öğretir. Sporda centilmenlik, birbirini sevmek ve saygı göstermek esastır. İskenderun Belediyesi olarak sizlerin spor yapmanız için çalışıyoruz. Sokağımıza, caddelerimize, parklarımıza hep birlikte sahip çıkacağız. Spor yapın, kitap, roman, gazete okuyun. Sizlere başarılar diliyorum. Her zaman sizin yanınızdayım. Siz bizim yarınlarımızsınız” diye konuştu.

Civelek, konuşmasının ardından başlama vuruşunu yaparak, turnuvayı başlattı. Sporculara her mahalle için ayrı renklerde hazırlanmış formaların dağıtıldığı turnuvada, ilk karşılaşmayı Çay Mahallesi ve Meydan Mahallesi takımları yaptı.

Futbol Federasyonu Hatay İl Hakem Kurulu’nun atadığı hakemlerin yöneteceği turnuvada, İskenderun’un 28 mahallesinden toplam 360 sporcu, büyüklerde 28 takım gençlerde 8 takım yarışacak. 3. Geleneksel Mahalleler arası Futbol Turnuvası’nın finali, 12 Mayıs 2013 Pazar günü yapılacak. Final müsabakasının bitiminde ödül töreni düzenlenecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here