“İskenderun’daki Hizmetlerim Hatay İçin Yapacaklarımın Teminatıdır”

0
87

civelek-büyükşehir1Başkan Civelek, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı Başvurusunu Yaptı…

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için başvurusunu yaptı. Kalabalık bir partili grupla, Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl binasına giden Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvuru dosyasını yetkililere teslim etti.

Belediye Başkanı Civelek, başvurusunu yaparken, il binasındaki kalabalık partili gruba hitaben yaptığı açıklamasında, İskenderun’un kaderini değiştirecek çok önemli hizmetlere imza atıldığını belirterek; “İskenderun’daki hizmetlerim Hatay için yapacaklarımın teminatıdır” dedi.

Parti il binasında, 2014 Mart ayındaki yapılacak olan yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklayan Başkan Civelek; “2009 yılında partimin beni aday göstermesi ve İskenderunlu hemşehrilerimin büyük teveccühüyle Belediye Başkanı seçildim ve hala o görevi sürdürmekteyim. O sıradaki miting alanlarında halkımıza verdiğimiz sözler vardı. Çalmayacağız, çaldırmayacağız ve çalışacağızdı. Ben ve arkadaşlarım bunun bilincinde olarak ve bu sözlerimizin vebalini her zaman duyumsayarak 4,5 yıl İskenderun’da çalıştık. İskenderun’un gerçekten kaderini değiştirebilecek çok önemli şeylere imza attığımıza inanıyorum” diye konuştu.

‘Kişilerin Değil Toplumun Çıkarına Hizmet Ettim’

Kentte kişisel çıkarlara değil, toplumun geniş katmanlarının çıkarlarına yönelik hizmet verildiğini belirten Belediye Başkanı Yusuf Civelek; “Belediye Başkanı şehremindir yani şehrin emini. Dünya değişiyor, her şey değişiyor, kanunlar değişiyor, değişmeyen tek şey değişimdir. Benim de bütün bu değişimlere rağmen bazı kırmızıçizgilerim var. Kentte asla kişisel çıkarlara değil, toplumun geniş çıkarlarına hizmet etmeye çalıştık. Bunu da başardık. Kişinin özgürlük haklarına asla dokunmadan ama toplumun da çıkarlarını hiçbir zaman göz ardı etmeden, yerel isteklere bakarak ve her şeyi evrensel, küresel düşünerek çalıştık” dedi.

Halkın yıllardır beklediği ve uzun yıllara dönük çalışmalar yapıldığını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Civelek; “Bilimi her zaman yanımıza aldık. Ve gördük ki kentlerde en önemli şey artık altyapı sorunlarıdır. Küresel iklimsel değişiklikleri başladı. Bütün batılı uygar ülkeler bu beklenen ve başlayan  küresel iklim değişikliklerine önlem alıyorlar. İleride göreceğiz bütün kentleri bütün yerleşim yerlerini seller vuracak. Bu düşünceyle kentin bütün altyapısını değiştirdik. Dünya standartları ölçeğinde çöp fabrikası yapıldı. Şu an çalışıyor ama bir iki ay içerisinde tam kapasiteyle çalışmasına devam edecek. Batı standartlarına uygun ayrıştırma yöntemiyle çöp fabrikası. Köprüler yaptık, sebze halini yenisini yaparak taşıdık. Son derece modern nikah salonu yaptık. İskenderun deniz kenti. Denizi unutmuştu. Fransızlar döneminden kalan iskele vardı, 20-25 yıl önce eski iskele söküldü. Şu an onun üç misli büyüklüğünde iskele yaptık ve İskenderun tekrar denizine kavuştu. Her zaman halkımızın gerçek çıkarına uygun, çıkarcılara asla ödün vermeden bir yönetim anlayışıyla devam ettik. Yeni imar planı yaptık. Geçenlerde meclisten geçti. Artık İskenderun’un yeşil alanları daha fazla, geniş ayrık yapılaşmayla yapılacak, otopark sorunu, yolların genişliği sorunu büyük ölçüde çözümleyecek yeni imar planı hayata geçmiş oluyor.

Önemli olan sorunları bilimsel olarak tesbit ederek üzerine gitmektir. Yoksa sorun devam eder ama önemli olan küresel bakarak olaylara çözüm getirmektir. Burada tek başıma değil arkadaşlarla birlikte ekip ruhuyla çalıştık. Bilimi her zaman yanımıza aldık. Hatay halkı gerçekten çok aydın bir halktır. Çünkü binlerce yıl önce dünyanın en büyük nüfusa ulaşmış kentlerden biridir Hatay” diye konuştu.

Hatay’ın coğrafyasına, halkına uygun, herkesi kucaklayan bir yönetim ruhuyla hareket edileceğini ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Civelek; “Bir insan geçmişte ne yapmışsa gelecekte de aynısını yapar. İnsanların yaptıkları yapacaklarının da teminatıdır. Biz de İskenderun’da çok güzel on yıllarca beklenen ve bundan sonraki on yıllara sari işler yaptık. Eğer partim kısmet olur aday gösterir ve Hatay halkı teveccüh gösterirse yaptıklarımız yapacaklarımızın kefilidir düşüncesiyle hareket edeceğim ve Hatay sorunlarına elimizden geldiği nispette küresel düşünerek, çok daha güzel, daha yaşanabilir ve Hatay’ın coğrafyasına, halkına uygun, herkesi kucaklayan bir yönetim ruhuyla davranacağız. Netice itibariyle partimiz kararını verecektir ve halkımızın göstereceği teveccüh her zaman kabulümüzdür. Olsa da olmasa da ben bir Cumhuriyet Halk Partili sosyal demokrat parti düşüncesinde bir insanım. Bu düşüncenin hayata geçmesi için elimden gelen her konuda bir nefer olarak hizmete devam edeceğim. Katıldığınız için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here