Özbülbül; “Halkımız da Tepkisini Göstermeli!”

0
76

Oda Temsilcileri Büyükşehir Yasasına Tepkili!

İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Hatay Diş Hekimleri Odası İskenderun Temsilciliği, Hatay Eczacı Odası İskenderun Temsilciliği, Hatay Elektrik Mühendisleri Odası İskenderun Temsilciliği, Hatay Makine Mühendisleri Odası İskenderun Temsilciliği, Hatay Mimarlar Odası İskenderun Temsilciliği, Hatay İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilciliği, Hatay Jeoloji Mühendisleri Odası İskenderun Temsilciliği, Hatay Tabip Odası İskenderun Temsilciliği ile Hatay Veteriner Hekimler Odası İskenderun Temsilciliğinden oluşan, İskenderun Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (İSMOK), büyükşehir tasarısı ile ilgili bir değerlendirmede bulundu.

İSMOK adına konuşan İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Alaaddin Özbülbül, Büyük Şehir Yasa Tasarısının, TBMM gündemine geldiğini hatırlatarak, halkın tasarıya tepkisini göstermesi gerektiğini vurguladı. Özbülbül; “Bugünlerde de yörede yaşayanların görüşü alınmadan, yangından mal kaçırır gibi gece yarısı görüşülmeye başlanmıştır ve büyük olasılıkla da TBMM’nden geçecektir. Bazı siyasiler ve siyasi partiler muhalefet edeceklerini, Anayasa Mahkemesine götüreceklerini söylüyorlarsa da, halkımız konuya ilişkin tepkisini yeterince yükseltmezse, bu aşamalardan da geçilmesi kaçınılmaz olacaktır” dedi. Tasarı ilk gündeme geldiğinde yapmış oldukları açıklamayı hatırlatan Özbülbül, ‘Hatay’ın Büyükşehir Olması İçin İskenderun’un Küçük Şehir Olması Gerekmez!’ sözlerini yineledi.

Vatandaşın Yükü Daha da Artacak!

Yasa tasarısının neler getireceği konusuna da değinen Özbülbül; Köy kimliği ortadan kalkacak, köylü artık emlak vergisi ödeyecek. Hem de büyükşehir tarifesi üzerinden, yani %100 artırımlı emlak vergisi ödeyecek. Köylü kuyudan kullandığı suya bile para ödeyecek, çöp vergisi ödeyecek, istediği yere ahır yapamayacak, sorunlarına ilçe ve ilde çözüm arayacak, köylümüze yeni vergi ve harçlar gelecek. Köydeki esnaf ve sanatkârın ödeyeceği vergi artacak, esnaf artık götürü usulde değil, gerçek usulde vergilendirilecek.

Esnaf ve Sanatkârın ödeyeceği vergi artacak, her ay KDV, 3 ayda bir Gelir Vergisi ve en az 3 ayda bir stopaj beyannamesi verecekler, her beyanname için damga vergisi ödeyecek, yazar kasa alacak, defter tutacak, Esnaf odaları üye kayıt ücreti ve yıllık aidatlar %100 artacak, özetle; halkın cebinden çıkan para artacak. İlçede ikamet edenler artık emlak vergisini % 100, çöp vergisini % 25, çevre temizlik vergisini % 25 zamlı ödeyecek. İlçedeki esnaf ve sanatkârın ödediği vergiler ve yükümlülükleri artacak.

1/5000 ile 1/25000 arasındaki nazım imar planı işleri, su, kanalizasyon işleri, toplu taşıma hizmetleri, beldenin meydan, bulvar, cadde ve anayolları ile mahalle yapılan beldeleri ilçeye bağlayan yolların yapımı, bakım ve onarımı, temizliği, karla mücadele çalışmaları ve buralardaki reklam ve ilan işleri ildeki büyükşehir belediyesince, Büyükşehir belediyesi yetki alanı dışında kalan imar işleri ile yollar ve sokaklara ilişkin hizmetler, çöp toplama, evlendirme, cenaze defin gibi hizmetler ilçe belediyesince yapılacak.

Artık ilçe halkı birçok sorununa büyükşehir belediyesinde çözüm arayacak. İlçemizin beldeleri ve köyleri haritadan silinecek. Sayın Halkımızın ve Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunuyoruz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here