“Kutlu Doğum Etkinlikleri Çeşitli Bahanelerle Engelleniyor”

0
67

ilim-der protestoİlim-Der Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Sözcüsü Demir;

Anıt alanında “Kutlu Doğum Etkinliği” yapmak isteyen İskenderun İlim-Der Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, kaymakamlıktan ve belediyeden güvenlik gerekçesi ile ret cevabı alınca belediye binası önünde toplandı. Burada bir bildiri okuyan Dernek Sözcüsü Salih Demir, anıt meydanında her yıl çeşitli etkinliklerin yapıldığına dikkati çekerek; “Kutlu doğum olunca işler değişiyor ve çeşitli bahanelerle bu etkinlik engelleniyor” dedi.

Geçen yıl İsa Taş Plazada dernek olarak ilk kutlu doğum etkinliğini yaptıklarını söyleyen Salih Demir; “Halkın yoğun ilgi göstermesi sonucu salon dolup taşmış ve çoğu insanımız programı izleyemeden evlerine geri dönmüştü. Kapalı yerlerin darlığı ve rahat bir ortamın sağlanamamasını göz önünde bulundurarak Muhammed’i sevdanın meydanlara inmesi hususunda karar aldık. Dernek olarak bir ay öncesinden kaymakamlığa Anıt Meydanında ‘Kutlu doğum etkinliği’ düzenleyeceğimize dair müracaatta bulunduk. Kaymakamlıktan yasal iznimizi aldık. Ancak Kaymakamlık şu ana kadar hiçbir yerde görülmeyen bir uygulamayla etkinliğimizi belediyenin iznine tabi tuttu. Bunun üzerine İskenderun Belediyesine yasal müracaatımızı yaptık. Belediye yetkilerini aşarak, tamamen keyfi bir uygulamayla müracaatımızı geri çevirdi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye kuruluşlarca gerçekleştirilen, yüz binlerce insanın katıldığı bu etkinliklerde bugüne kadar en ufak bir güvenlik ihlali yaşanmamış ve bir kişinin burnu dahi kanamamıştır. Durum böyle olduğu halde İskenderun Belediyesinin güvenlik meselesini gerekçe göstererek etkinliğimize izin vermemesi geçerli bir sebep olarak görmüyoruz.

Söz konusu Anıt Meydanında her yıl çeşitli etkinliklerin yapıldığına tüm İskenderun halkımız şahittir. Her yıl bu alanda festivaller, konserler vb. etkinlikler yapılıyor ama söz konusu Âlemlere Rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (s.a.s)’ in kutlu doğumu olunca işler değişiyor ve çeşitli bahanelerle kutlu doğum etkinliği engelleniyor. Belediyenin bu Müslüman halka en büyük ortak paydası olan Peygamber efendimizi övme amacı taşıyan bu etkinliğe izin vermesi ve gerekli kolaylığı göstermesidir.

Halkın değerleriyle barışmamak da direnen kişi, kurum ve devletlerin tarihin çöplüğünde yerini aldıklarını hatırlatır, izin verilmediği takdirde her türlü yasal hakkımızı kullanacağımızı ve belediyeyi, ayrıca belediyenin şahsında CHP’yi Müslüman halkımıza her fırsatta şikayet edeceğimizi duyururuz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here