Kuş; “Okul Yöneticilerinin Keyfi Davranışı Mağduriyete Neden Oluyor”

0
183

eğitim-iş açıklama (6)Eğitim-İş İskenderun Temsilcilik Başkanı Hasan Kuş; “Okul Yöneticilerinin Keyfi Davranışı Mağduriyete Neden Oluyor”

Eğitim-İş İskenderun Temsilcilik Başkanı Hasan Kuş, Okul Yöneticilerinin, okullardaki destekleme ve yetiştirme kurslarında, keyfi uygulamalarla öğrencileri ve öğretmenleri mağdur ettiğini öne sürdü.

Milli Eğitim Bakanlığının, dershanelerle ilgili yaptığı düzenlemelerden sonra, “Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi”ni yayınladığını, böylelikle ortaokul ve liselerde öğrencilere yönelik kurslar açılmaya başlandığını hatırlatan Kuş; “Bu kursların nasıl açılacağı, kimlerin görev alacağı ve diğer hususlar ile ilgili açıklamalar yine MEB’in yayınladığı e-Kılavuz’da belirtilmiştir. Ancak uygulamalarda okul müdürlerinin öğrencilerin seçtiği dersler ve öğretmenler yerine kendi istedikleri dersleri ve öğretmenleri seçtiği, işlemlerde şeffaf davranmadıkları gözlenmiştir.

Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi’nde: (MADDE 10) 1-Kurslar, öğrenci/kursiyer ve velilerden gelen istek üzerine kurs merkezlerinde belirlenen dersler için açılır. 2-Öğrenci/kursiyer ve veliler ders seçimiyle birlikte öğretmen seçiminde de bulunabilirler. Hükmü yer almaktadır. MEB’in yayınladığı e-kılavuz’da ise: “1.17. Kurslarda görev alacak öğretmenler, başvuru yapan öğretmenler arasından veli ve öğrencilerin tercihleri de dikkate alınarak kurs müdürlüğü tarafından belirlenir”   ifadesi yer almaktadır. Okul müdürleri tarafından yapılacak iş ve işlem apaçık bu şekilde ortadayken bazı okul yöneticilerinin öğrenci tercihlerini dikkate almadıkları, keyfi bir şekilde öğretmen görevlendirmesi yaptıkları, bu durumun da okullarda öğretmenler arasında mağduriyete ve huzursuzluğa yol açtığı görülmektedir” şeklinde konuştu.

Bazı okul yöneticilerinin, paket kurs adı altında öğrencilerin ders tercihine müdahale ettikleri ve ders seçmede öğrencilerin iradesini sınırladıklarını da tespit ettiklerini öne süren Kuş; “Öğrenci ve öğretmenleri mağdur eden ve mevzuata da aykırı olan bu uygulamalarını düzeltmeleri konusunda okul yöneticilerini uyarıyor, denetlemeyle yetkili mercileri de belirtilen olumsuzlukları düzeltmeleri gerektiğini hatırlatıyoruz. Eğitim İş Sendikası olarak mağduriyetleri önlemek adına bu konunun takipçisi olacağımızı ve hataların düzeltilmemesi durumunda her türlü yasal işleme başvuracağımızı kamuoyuna ve ilgililere bildiriyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here