Kuş; “Cumhuriyeti Sivas’ta Kurduk, Sonsuza Kadar Yaşatacağız”

0
76

madımak anma4Sivas Madımak Otel’de 35 aydının yakılmasının yıldönümünde bir açıklama yapan Eğitim-İş İskenderun Temsilcilik Başkanı Hasan Kuş; “Bundan tam 20 yıl önce Madımak Oteli’nde 35 aydın, sanatçı, yazar ve gencimiz yakılarak katledildi. Boydan boya tutuştu Anadolu, yüreği yandı güzel ülkemizin” dedi.

Orada asıl katledilmek istenenin, adalet, çağdaşlık, bağımsızlık, özgürlük ve insanlık olduğunu öne süren Kuş; “Herkesin gözü önünde saatlerce süren ve ‘Cumhuriyet burada kuruldu, burada yıkılacak!’ ulumalarıyla yapılan bu gerici ve faşist saldırının hala daha aydınlatılmamış olması, firari sanıkların dosyasının zamanaşımından düşmesi, oynanan oyunun arkasındaki kanlı ve kirli ellerin aklanması çabasından başka bir şey değildir. Ancak dün nasıl ki tarihin adil yargısı Hızır Paşa’yı mahkûm etmiş ise Sivas katliamının sorumlularını da mutlaka mahkûm edecektir” dedi.

Günümüzde de siyasal iktidarı ve Başbakanı, etnik ve dini kimlik üzerinden siyaset yaparak halkı kamplara bölme çabasında olmak ve iç savaş kışkırtıcılığına başlamakla suçlayan Kuş açıklamalarında şu görüşlere yer verdi;

İstanbul’da yapımına başlanan 3. Boğaz Köprüsü’ne tüm tepkilere rağmen Yavuz Sultan Selim isminin verilmesi, Başbakan’ın Reyhanlı’daki patlamaya ilişkin ‘Reyhanlı’da 53 Sünni vatandaşımız şehit edildi’ şeklindeki sözleri, iktidarın ülkeyi bölmeye yönelik planlarının parçasıdır.

Madımak katliamından 20 yıl sonra geldiğimiz nokta her ne kadar karamsar bir tablo gibi görünmüş olsa da Gezi Parkı’ndan dalga-dalga yayılan gericiliğe ve faşizme karşı birliktelik, 35 aydın, sanatçı ve gencimizi yakan ateşin dumanında gericiliğin boğulacağının işaretini vermiştir. Sivas katliamında yaşamını yitiren aydınlarımızı, sanatçılarımızı unutmadık, unutturmayacağız!”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here