Önde; “Direne Direne Kazanacağız”

0
61

mhp-çelik iş1MHP Heyetinden Çelik İş’e Destek Ziyareti

MHP Hatay İl ve İskenderun İlçe Başkanlığı, Çelik İş Sendikasını ziyaret ederek, İsdemir işçilerinin yanında olduklarını gösterdi. Gerçekleştirilen ziyarette 89 ruhunu tekrar yaşattıklarını söyleyen Çelik Sendikası İskenderun Şube Başkanı Metin Önde; “Güç birliği ile direne-direne kazanacağız” dedi.

Çelik- iş Sendikası İskenderun Şube Başkanlığına MHP İl ve İlçe yönetiminin gerçekleştirdiği ziyarete Karayılan, Kuzuculu, Kırıkhan, Kurtlu Soğuksu Belde Belediye Başkanları, Ülkü Ocakları ve Kamu-Sen temsilcileri de katıldı.

Ziyarette bir konuşma yapan MHP İl Başkanı Adnan Akdaş; “Haklı, kutlu davanızda biz de sizin kardeşiniz olarak aile, eş, dost olarak sonuna kadar yanınızdayız. Kamuoyuna sizin yanınızda olduğumuzu göstermek için buradayız. Bu davada ne görev düşerse haklı davanızda yanınızdayız” şeklinde konuştu.

MHP İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Gül de; “Çelik iş sözleşme işleri greve doğru gitmekte. Toplu görüşmeler devam ederken haklı mücadelenizin yanındayız. Bu işçi, geçmiş zamanda işyeri için yapabileceği her şeyi yaptı ve kendisini kanıtladı. Artık işverene görev düşmekte! İşveren üzerine düşeni yapmalıdır. Eylemlerde tabanımızla sizlere destek olmaya hazırız” diye konuştu.

mhp-çelik iş2

Haklı Mücadelemizin Arkasındayız

Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Metin Önde ise; “Bize destek vermek adına gerçekleştirdiğiniz bu ziyaretten dolayı teşekkür ederiz. Altı aylık görüşmeler tıkanma noktasına geldi. İşveren her geçen gün yeni oyunlarla karşımıza çıkmaktadır. Şu an görüşmeler askıya alındı. Sendika olarak genel merkez düzeyinde bu haklı mücadelemizin arkasındayız. Taleplerimiz haklı Hatay halkı ve esnafının bu mücadelemizde yanımızda olmalarını bekliyoruz.

Basının ve sivil toplum örgütlerinin desteğini görüyoruz. Güç birliği ile direne-direne kazanacağız. 89 ruhunu tekrar yaşatıyoruz. Bunun için de o dönemde olduğu gibi sakal eylemi ile başladık. Bizler üretimden doğru payımızı istiyoruz. İsdemir yönetimi, yol arkadaşlarımızı satın alma yoluna giderek ahlaksız teklifte bulunuyorlar, bu teklifi yol arkadaşlarımız onurlu bir duruş sergileyerek reddetmişlerdir. Bu oyunları daha önce de yaşadık, bu oyuna düşmeyeceğiz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here