Vekil Karasayar, MÜSİAD’ın İskenderun Üniversitesi Hakkındaki Görüşlerini Dinledi

0
131

karasayar-müsiad1Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun’a yapılması planlanan üniversite için MÜSİAD Hatay şubesini ziyaret ederek görüşlerini aldı.

Şube Başkanı Fatih Tosyalı ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından dernek binasında karşılanan Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ve Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e, İskenderun ve çevre beldelerin sanayisine, ekonomisine, sosyo-ekonomik yapısına değer katacak bölümlerle ilgili görüş ve çalışmalar sunuldu.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren MÜSİAD Hatay şube Başkanı Tosyalı, gerçekleştirdikleri toplantıda konuşulanlar hakkında; “Kurulması planlanan üniversitenin Sanayiye, teknolojiye, ticarete ve üretime dayalı, yabancı dil eğitimine ağırlık veren bölümlerden oluşması gerekliliğini belirttik. Başarılı eğitimler yaparak isminden söz ettiren bazı üniversitelerden örnekler vererek gerek eğitim verecek Öğretim görevlileri tarafından, gerekse Eğitim ve öğretim görmek için şehrimize gelecek öğrenciler tarafından tercih edilebilmesi amacıyla çeşitli programlara ihtiyaçlar olduğunu konuştuk.

karasayar-müsiad2

Özellikle, Enerji sistemleri mühendisliği-Tasarım ve Arge mühendisliği-Lojistik-Denizcilik hukuku-Otomotiv teknolojisi-Mimarlık-İşçi psikoloji üzerine bölümlerin başta olmak üzere, Teknik bilimler meslek yüksekokulu çatısı altında ara eleman ihtiyacına cevap verebilecek nitelikte çeşitli bölümlerin olabileceği bir yüksekokulun şehrimizin kalkınmasına önemli katkı sağlayacağı yönünde düşünce ve fikirlerimizi sunduk.

Unutmamak gerekir ki; Eğitimli nesil bu ülkenin parlayan yıldızı olacaktır. Eğitim bu ülkenin, bu bölgenin geleceği için olmazsa olmazımızdır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here