Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal; “24 Eylül’de Grevdeyiz!”

0
167

eğitim-sen açıklama16Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, siyasi iktidarın eğitimde yaşanan sorunları ve çelişkileri derinleştiren uygulamalarına karşı 24 Eylül’de grevde olacaklarını duyurdu.

Eğitim sisteminin, eğitim ve bilim emekçilerinin yıllardır biriken sorunlarının, sürekli arttığını ve her eğitim-öğretim yılının giderek ağırlaşan sorunlar ve çelişkiler eşliğinde açıldığını kaydeden Ünsal; “Milli Eğitim Bakanlığı ise, her yıl çözüm üretmekten çok, yeni sorunlar yaratan politika ve uygulamalarıyla başta eğitim emekçileri olmak üzere, öğrenci ve velileri sürekli mağdur etmiştir. Yaşanan mağduriyetlerin son bulması ve sorunlarımıza kalıcı çözümler üretilmesi için 24 Eylül’de GREV’deyiz” dedi.

Greve çıkma sebeplerini açıklayan Ünsal, taleplerini de tek tek sıraladığı bildirisinde şu ifadelere yer verdi; “Eğitimde siyasal kadrolaşmaya son verilmeli, eğitim yöneticileri belirlenirken liyakate dayalı ve objektif değerlendirmeler yapılmalıdır. Eğitim yöneticilerinin belirlenmesi ve değerlendirilmesi sürecinde siyasi referanslar değil, liyakat ilkesi temel alınması, eğitim yöneticilerinin belirlenmesinde hiçbir baskı ve yönlendirmeye izin verilmemesi ve her okul kendi yöneticisini, o okuldaki eğitim bileşenlerinin katılacağı demokratik seçimlerle belirlenmesi talebiyle 24 Eylül’de GREV’deyiz. Eğitimde zorunlu rotasyon asla olmamalı, aday öğretmenlere sözlü sınav uygulanmamalıdır. Sorunlarımızın farkındayız ve kalıcı çözüm üretilene kadar mücadele etmeye kararlıyız!

24 Eylül Çarşamba günü Türkiye çapında yapılacak olan grev, eğitimde yaşanan sorunların kalıcı olarak çözülmesi için atılan önemli bir adım olacaktır. Bizler, Türkiye’nin dört bir yanında yıllardır büyük zorluklara katlanarak çalışan eğitim ve bilim emekçileri olarak; Siyasi kadrolaşma, zorunlu rotasyon ve sürgünlere son verilmesi için, Performans uygulamasına, esnek, kuralsız ve angarya çalışma uygulamalarının durdurulması için, Öğrencilerin özel okullara, imam hatiplere ve meslek liselerine mahkum edilmemesi için, Kamu kaynaklarının özel okullara destek için değil, devlet okullarına aktarılması için, Eğitimde ve yükseköğretimde yaşanan sorunların kalıcı olarak çözülmesi için, Kamusal, bilimsel, demokratik, laik ve anadilinde eğitim hakkına sahip çıktığımızı göstermek için grevdeyiz.

Eğitim Sen olarak, attığı her adımda dayatmacı uygulamaları ile eğitim ve bilim emekçilerini, öğrencileri ve velileri mağdur eden Milli Eğitim Bakanlığı’nı uyarıyor, taleplerimize kulak verilmesini, sorunlarımızın kalıcı olarak çözülmesini istiyoruz.

24 Eylül Çarşamba günü ülke genelinde GREV’deyiz. Sesimizi duymayanlara, taleplerimizi görmezden gelenlere inat, haklarımıza ve geleceğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.  

Siyasi iktidarın ve MEB’in gerek toplumsal yaşamda, gerekse eğitim sisteminde hayata geçirmeye çalıştığı her türlü dayatmacı ve anti-demokratik politika ve uygulamalar karşısında bütün eğitim ve bilim emekçilerinin 24 Eylül’de yapacağımız greve katılmaya çağırıyoruz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here