Kimyon, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Üyesi Oldu!

0
353

İskenderun Belediyesi’nin Eşitlik ve Demokrasi Partili üyesi Ercüment Kimyon, EDP’nin 24 Kasım 2012 tarihinde kendini fesih etmesinin ardından, kurucusu olduğu  Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin üyesi oldu.

İskenderun Belediyesi Meclis Üyesi olan Mimar Ercüment Kimyon, konuyla ilgili olarak İskenderun Belediyesi, Meclis Başkanlığı’na 5 Aralık 2012 tarihinde bir dilekçe vererek, meclis başkanlığını dilekçe yoluyla bilgilendirmiş oldu.

Yeşiller ve Sol gelecek Partisi (YSGP) kurucu üyesi olarak,  yakın gelecekte, ülke genelinde örgütleneceklerini ifade eden YSGP’li Ercüment Kimyon; “Alternatif bir muhalefete ihtiyaç vardı. Sol ve yeşil muhalefetle Türk siyasi hayatına yeni bir soluk ve renk gelecektir” dedi.

Öte yandan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin Ankara’da gerçekleştirilen kuruluş kongresinin 25 Kasım 2012 tarihli sonuç bildirgesinin son bölümünde şu görüşlere yer verildi;

“Gücümüzü, yalnızca yaşadığımız toprakların tarihinde değil, insanlık tarihinde de benzer umutları yeşertmek için türlü fedakârlıklara katlanmış insanların yarattıkları gelenekler, mücadeleler, fikirler ve değerlerden alıyoruz. Bizim gibi düşünen yüz binlerce insan olduğunu biliyor, yolculuğumuzu onlarla birlikte ve büyüyerek sürdüreceğimize inanıyoruz. Bu inançla bir kez daha sesleniyoruz: Başka bir dünya mümkün! Gelin sol ve yeşil bir geleceği birlikte, bugünden kuralım!”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here