Metin Türker Mezarı Başında Anıldı

0
254

Eski Hak-İş Genel Sekreteri ve Çelik-İş Sendikası eski genel başkanlarından Metin Türker, ölümünün 15. yılında mezarı başında anıldı.

Geçirdiği rahatsızlık sonucu 6 Aralık 1997’de yaşamını yitiren Türker için Öğlebeli Mahallesi’ndeki anıt mezarının başında anma töreni düzenlendi. Duaların okunduğu törene, Türker’in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz GÜL, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Muttullah Yolbulan, Genel Müdür Fadıl Demirel, Kardemir Karabükspor yöneticileri, Sendika Şubelerinin Yönetim Kurulu Üyeleri ve işçiler katıldı.

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz GÜL, burada yaptığı konuşmada, Türker’in 15 yıl önce çalışma yaşamıyla ilgili söylediği her şeyin doğru olduğunu gördüklerini ve onun yolunda ilerlediklerini söyledi. Karabüklülerin böyle bir insanı yetiştirdikleri için ne kadar övünseler az olduğunu vurgulayan Gül, şunları kaydetti:

“Metin ağabeyimizin bize bıraktığı KARDEMİR, Çelik-İş ve Kardemir Karabükspor ‘u 15 yıldır dimdik ayakta tutuyoruz. Bugün bu sözünü tutmanın sevinci ve yüz akıyla mezarı başındayız. Onun bıraktığı onurlu sendikacılığı biz devraldık. Onun yolundan doğruluğundan asla şaşmayacağız. Biliyoruz önümüze engeller çıkacak. O ne demişse onun anlayışından ödün vermeyeceğiz. Bugün sendikacılığın nereye gittiği ortadadır. Sendikacılık bugün gerilemişse ki gerilemiştir, onun çalışma çizgisinden görüşlerinden Türk çalışma yaşamı ders almadığı içindir. Bakışı bizim bakışımızdır. Görüşü bizim görüşümüzdür. Ruhu şad olsun emanetlerini en önde taşıyacağız. Seni Türkiye özledi.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here