Kentsel Tasarım Uzmanı Mimar Melisa Diker; “Yatırımımı, Bilgi Ve Tecrübemi İskenderun’a Aktarmak İstiyorum!”

0
810

melisa diker1Kentsel Tasarım Uzmanı Mimar Melisa Diker, Mareşal Çakmak caddesi üzerinde mimarlık bürosu açtı. Geçtiğimiz hafta sonu büronun açılışını gerçekleştiren İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Genç Mimar Diker’in, bu kente özgü, farkındalık yaratması dileği ile kurdeleyi kesti.

Genç ve donanımlı Mimar Melisa Diker’in büro açılış töreninde kurdeleyi Belediye Başkanı Seyfi Dingil ile birlikte işyeri sahibi Mimar Melisa Diker ve bazı meslektaşları kesti. Memleket çocuklarının bir yerlere gelmesinden ve bir şeyler yapmasından dolayı onur duyduğunu söyleyen Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Melisa Hanım, bu kentte özgü, farkındalık yaratmalısınız. Sizin bilgi ve donanımızdan yararlanmak isteriz. Belediye hizmet binasında bulunan Ar-Ge’nin kapıları sizlere açıktır. Her zaman bekleriz” dedi.

melisa diker2

Kentsel Tasarım Uzmanı Mimar Melisa Diker de açılış töreninde kısa bir konuşma yaparak; “İskenderun’da hedefim güzel projeler ve farklı tasarımları hayata geçirmek. Ben, Mersin Üniversitesinden mezun oldum. Yıldız Teknik Üniversitesinden ‘Kentsel Mekan Olgusu ve Tasarım’ üzerine mastırımı yaptım. Ayrıca, ‘Kent kimliğinde ibadet yapılmasının yeri ve önemi’ konulu tezimi de Antakya örneği üzerine hazırladım. Doktoramı da İskenderun üzerine yapmayı düşünüyorum. Kısaca çalışmalarım hep memleketimin üzerine oldu. O nedenle burada işyeri açtım. Yatırımımı, bilgi ve tecrübemi İskenderun’a aktarmak istiyorum” dedi.

Gelen konuklarla tek tek ilgilenen Kentsel Tasarım Uzmanı Mimar Melisa Diker’e, gelen davetliler, yeni işyerinin hayırlı olması dileğinde bulundular.

melisa diker3

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here