Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
100

gündem kısa1Emniyet ve Jandarma, Yılın İkinci Yarısında da Göz Açtırmadı

Hatay’ın Altınözü, Belen, Dörtyol, Erzin, İskenderun, Hassa, Kırıkhan, Kumlu, Reyhanlı, Samandağ, Yayladağı, Antakya, Defne, Arsuz ve Payas ilçelerinde 2013 yılının son altı ayında düzenlenen operasyonlarda; 3.703.816 litre gümrük kaçağı mazot, 1.728.357 paket sigara ve 452.315 kilo şeker ele geçirildi. Emniyet ve Jandarma birimleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında; söz konusu ilçelerde toplam 163.243 aracın kontrolü yapılırken bunlardan 16. 454’üne cezai işlem uygulandı, 2.293 araç trafikten men edilirken, 2.121 araca ise kaçakçılık olayına karıştığı için adli işlem uygulandı ve toplam 4.313.752 lira para cezası kesildi. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, ilimizde bu tür olumsuzluklara izin verilmeyeceğini, 24 saat esasına dayalı olarak daha öncesinden alınmış olan önlemlerin devam edeceğini ve bu yöndeki operasyonların uygulamasının kararlılıkla süreceğini söyledi.

Atasız Ati Olmaz Projesi!

gençlik ve spor

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen  ‘Atasız Ati Olmaz’ projesi kapsamında Antakya Kredi ve Yurtlar Kurumu kız öğrenci yurdunda, toplumumuzda yer etmiş ecdadımızın günümüz gençliğine hatırlatılması amacıyla; Milli Mücadelemizin şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma programı gerçekleştirildi. Program kapsamında gençlerimize günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Antakya Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet BAYRAKTAR yaptı. Daha sonra konuyla ilgili, gençlere, Mehmet Akif Ersoy’un şiirleri ile renklendirilerek şairin hayatını anlatan belgesel izletildi.

Ekin Tiyatrosu Kentimize Geliyor

Hatay Fikir Kulübü Başkanı Erol Aygen, İskenderun Atatürkçü Düşünce Derneği ile birlikte,  “Ankara Ekin Tiyatrosunu” İskenderun’a getireceklerini duyurdu. Hatay Fikir Kulübü ile İskenderun Atatürkçü Düşünce Derneği işbirliğinde kentimize gelecek olan Ekin Tiyatrosu, 09 Ocak 2014 günü saat 18.30 ve 20.30’da Uğur Mumcu’nun eseri olan “Söz Meclisten İçeri” isimli oyunu İskenderun Belediye Kültür Sarayında sahneleyecek. Bilet temini konusunda bilgi veren Aygen; “Bilet fiyatları, ön sıralar 25, arka sıralar 15 TL’dir. Rezervasyon için Hatay Fikir Kulübü Selen Demirkan veya benim mailime bilgi bırakabilirsiniz” dedi.

Otoparkların Bakım ve Onarım Çalışması Tamamlandı

otoparklar yenilendi

İskenderun Belediyesi’nin muhtelif otoparklarının bakım ve onarım çalışması tamamlandı. Otoparktaki araçlar için çelik sistem gölgelikler, kamera (güvenlik sistemi), aydınlatma ve otopark giriş çıkışlarının kontrol altına alınması ve kolaylaştırılması amacıyla otopark otomasyon sistemi (giriş-çıkış bariyerleri) vasıtasıyla plaka tanıma ve kartlı geçiş sistemi yapıldı. Şehit Pamir Caddesi Belediye İşhanı arkası, Ulucami caddesi Hasan Baba Restoran ve Ekonomi Dünyası arkası ve Belediye Hizmet binası arkasındaki açık otoparklar ile Şehit Pamir caddesi Çok Katlı otopark binasının bakım ve onarımlarının yapılmasıyla, otoparkların hem kapasitesi arttırıldı, hem de daha nezih ve düzenli hale geldi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here