Hatay Çevre Koruma Birliği İçin Oybirliğiyle Tasfiye Kararı Alındı

0
105

çevre koruma birliğiHatay Çevre Koruma Birliği, Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş başkanlığında toplandı. Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Hatay Çevre Koruma Birliği’ne üye kurumların temsilcileri katıldı.

Toplantıda; Katı atık ve tıbbi atıkların toplanması, bertarafı ve değerlendirilmesi, belirlenecek öncelik sırasına göre diğer altyapı çalışmalarının ve hizmetlerinin, bununla ilgili gerekli tesislerin yapımını, onarımını, işletilmesini yapmak veya yaptırmak, devamlı işletilmesini sağlamak, insan sağlığı ve çevrenin korunması için doğal kaynakların en uygun şekilde kullanılması ve korunması ile üye yerel idarelere çevreyle ilgili olarak Eğitim, Kültür, Sağlık, Çevre sağlığı, Ormancılık ve benzeri konularda kaynak ve maddi destek sağlamak amacıyla 29.04.2004 tarihinde Hatay İl Özel İdaresi, Antakya Belediyesi, İskenderun Belediyesi, Dörtyol Belediyesi, Erzin Belediyesi, Kırıkhan Belediyesi, Reyhanlı Belediyesi, Kumlu Belediyesi, Belen Belediyesi, Samandağ Belediyesi, Yayladağı Belediyesi, Altınözü Belediyesi ve Hassa Belediyesi’nin katılımıyla kurulan, daha sonra Hatay genelinde 50 üye sayısına ulaşan, Hatay Çevre Koruma Birliği (ÇEVKO), 6360 sayılı Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında bahse konu iş ve işlemlerin artık Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yürütülecek olmasından ötürü 31.12.2013 tarihi itibariyle oy birliğiyle tasfiye edilmesi kararlaştırıldı.

Ayrıca Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarına başlayıncaya kadar Hatay genelinde üye belediye ve kurumların, Katı Atık Bertaraf işlemlerinin geçici süreyle Antakya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde yürütüleceği belirtildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here