“Kent Barışını Bozacak Bir Durum!”

0
81

chp dayak tepkisi1Belediye Memurlarından Mehmet Emin Dönmezer’in Darp Edildiği İddialarına CHP’den Tepki…

Önceki akşam saatlerinde İskenderun belediyesinde, belediyenin kadrolu memuru olan ve bir önceki dönemde belediye başkan yardımcılığı görevi üstlenen Mehmet Emin Dönmezer’in belediye güvenlik görevlileri tarafından darp edilmesi iddialarının yankıları sürerken, CHP İskenderun İlçe Yönetimi de bu duruma tepki gösterdi.

CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar Başkanlığında parti binasında dün bazı meclis üyelerinin de hazır bulunduğu bir basın toplantısı düzenlendi. Kendi dönemlerinde sağlanan kent huzuru ve barışının 6 aylık bir zaman zarfından bozulmaya başladığını dile getiren İlçe Başkanı Uyar; “30 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimlerde 3 bin farkla belediyeyi kaybettik. Bizim dönemimizde sağlamış olduğumuz kent barışı aradan geçen 6 aylık bir zaman zarfında bozulma vaziyetine gelmiştir. Daha önceden belediye başkanının oğlunun karıştığı ve basına yansıyan iki olayın ardından dün (Önceki gün) belediye başkan yardımcılığı görevi yapmış Mehmet Emin Dönmezer’e belediye binasında saldırılarak darp edildi.

Yürütmeyi Durdurma Kararına Rağmen…

Belediyenin halen memuru olan Dönmezer, belli zaman zarfında farklı-farklı görevlere atanmış ve son atandığı yer için mahkemeye başvurarak yürütmeyi durdurma kararı aldırmıştı. Daha sonrada belediye lojmanındaki daireyi boşaltması istenen Dönmezer, bu konuyu da yargıya taşıdı ve yürütmeyi durdurma kararı aldırdı. Buna rağmen Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Dönmezer’i makamına çağırıp derhal lojmanı boşaltmasını istemiş, Dönmezer’i, elinde mahkeme kararı olduğunu söylemesi üzerine odasından dışarı çıkarmış, belediye görevlileri de makam odasından belediye girişine inene kadar Dönmezar’i darp etmişlerdir.

chp dayak tepkisi2

Bu olayın yaşanması hepimizi derinden üzmüştür. Bu kent barışını bozacak bir durumdur. Oysaki Seyfi başkanın kent barışını korumasını beklerdik. Darp edilen Dönmezer, 3 günlük iş göremez raporu almış ve konuyu mahkemeye taşımıştır. Olayın belediye içerisinde yaşanmasını da ayrıca etik bulmuyoruz” dedi.

Belediye Meclis Üyesi Özer Çağşar da belediye yönetimine seslenerek, “Belediyede istemediğin kişiyi darp ederek işten kovduramazsınız. Dönmezer’i istifa etmesi için darp veya sindirme yoluna gitmiş ise bu yönteme başvurmaları doğru davranış değildir” diye konuştu.

Bu Belediye Başkanı da Onun Öğrencisidir!

Daha sonra söz alan CHP Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Gazanfer Dik ise; “CHP kurulduğu günden beri Türkiye’nin neresinde hak ihlali veya insana saldırı varsa hep orada olmuştur. Burada da bu kişinin Belediye Başkan Yardımcılığı görevi yapmış olması önemli değil, kim olursa olsun sonuçta bir insan. Görevlendirildiği iş yüzünden baskıyla istifaya zorlanması faşizan bir tutumdur. Bizim dönemimizde hiç böyle bir şey yaşanmadı. Bizden önceki belediyecilik döneminde silahlar konuştu. Bu belediye başkanı da onun öğrencisidir! Görmedik ama belki de bu olayı belediye başkanı azmettirmiştir. Sadece Emin Dönmezer’den değil İskenderun halkından da özür dilemelidir” derken, yapılan tüm ihlallerin takipçisi olacağının altını çizdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here