“Kendi Halkına Arazileri Vermeyen Hükümet Yabancılara Çok Bonkör”

0
107

mevlüt dudu açıklama (21)CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Yabancılara Arazi Satışını TBMM Gündemine Taşıdı

Hatay’daki tarım arazilerinin kullanıcılarına satışının muaf tutulmasını ve yabancılara arazi satışını TBMM gündemine taşıyan CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Başbakan Erdoğan’ı soru yağmuruna tuttu.

31 Mayıs 2013 tarihinde yürürlüğe giren ‘Hazineye ait tarım arazilerinin’ satışına yönelik tebliğde, Bozcaada, Gökçeada ve Hatay’daki arazilerin muaf tutulmasının nedenlerini Başbakan’a soran Milletvekili Mevlüt Dudu konu ile ilgili bir de açıklama yaptı.

Türkiye’nin her yerinde Hazineye ait tarım arazilerin kullanıcılarına satılırken, il olarak bir tek Hatay’ın muaf tutulmasının düşündürücü olduğunu vurgulayan CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu; “Bütün Türkiye’de Hazineye ait tarım arazileri uygun koşullarda kullanıcılarına satılırken Hatay il olarak bu tasarruftan muaf tutuldu. Bunun nedenlerinin Hükümet tarafından Hataylılara açıklanması gerekiyor. Türkiye’nin her yerinde yapılan bir işlemin Hatay’da yapılamaması eşitlik ilkesine aykırıdır. Hükümet ve Başbakan Erdoğan ‘Hazineye ait tarım arazilerinin’ satışında, bir kez daha Hataylılara üvey evlat muamelesi yapmıştır. Bir kez daha Hataylıları yok saydığını göstermiştir. 30 yıl önce de 12 Eylül’ün faşist generalleri, Hataylıların ellerinden topraklarını alarak birilerine verdiler. Şimdi de Başbakan Erdoğan ve AKP Hükümeti aynı yolu izliyor” dedi.

Hatay’da, Binde 5 Yerine Binde 40 Oran

Hükümetin Hatay’da arazileri yıllardır kullananlara satmadığını diğer yanda normal sınırların 8 kat üstünde araziyi yabancılara sattığını ifade eden Dudu; “Gazetelerde yer alan haberlerde açıkça görüyoruz, bu Hükümet sadece 2012 yılında Hatay’ın 3 milyon 722 bin 824 metrekare arazisini yabancılara satmıştır. Bunu yaparken de 25 dönüm olan yabancıya arazi satış kotasını 300 dönüme çıkarmıştır. Hükümet isterse bu kota 600 dönüme kadar çıkabilmektedir.

Ben Hükümete ve Başbakan’a soruyorum. Bu arazileri kendi insanlarınıza satmıyorsunuz da kime satıyorsunuz? Hangi ülkelerin vatandaşlarına satıyorsunuz? Kendi vatandaşlarınıza satmadığınız arazileri, yabancılara satarken amacınız nedir? Yabancılara sattığınız arazileri kaç liraya sattınız? İl yüzölçümüne göre yabancılara satış oranı binde 5 iken bu oranın Hatay’da binde 40 düzeyine çıkmasının nedenleri nelerdir? Bütün bu soruların cevaplarını Hatay halkına vermek zorundasınız.

Aslında buradaki sorun gayet açıktır. 11 yıldır ülkemizi yöneten ve Hatay’ı gözden çıkarttığını her fırsatta gösteren AKP Hükümeti ve Erdoğan, bu olayda bir kez daha Hatay’ı gözden çıkarttıklarını göstermiştir. 11 yıl önce iller arasında kalkınmışlıkta 20-25 arasında yer alan Hatay’ın, bu konuda 45-50 sıralara gerilemesi de bu durumun açık kanıtıdır. Hatay Halkı da ilk fırsatta AKP’nin hakkını kendilerine oy olarak vereceklerdir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here