Kavlak; “İsdemir İşçileri Gücümüze Güç Katıyorlar!”

0
109

türk metal-sen7Türk Metal Sen’den Gövde Gösterisi

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, sendika şubelerinin Grand Plaza’da düzenledikleri törene katıldı. Kavlak buradaki konuşmasında sendikayı büyüterek, kendilerini yok etmek isteyenlere inat, güçlü olacaklarının mesajını verdi.

İskenderun’da Noksel ve Yazıcı Demir-Çelik Fabrikalarından sonra İsdemir’de de yetki alabilmek için çalışmalarını sürdüren Türk Metal Sendikasının Grand Plazada düzenlediği törende, İsdemir’de çalışan ve Metal-İş Sendikasına katılan işçilere rozetleri de takıldı. Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, ayrıca Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanlığından istifa ederek Türk Metal-Sen’e katılan Metin Önde’ye de kendi rozetini taktı.

İsdemir işçileri ve ailelerinin katıldığı törende Türk Metal-Sen’in tarihi ile ilgili tanıtım filmi sunumu yapıldıktan sonra konuşma yapan Türk Metal-Sen Genel Başkanı Pevrul Kavlak; “Bizim için sendika, hak için, soframızdaki bir dilim ekmek için mücadele etmenin meşru zeminiydi” dedi.

türk metal-sen8

İlkemiz Tüm Emekçilerin Sesi Olmak!

Sendikaların hakça bölüşme olduğuna da dikkat çeken Genel Başkan Kavlak; “Bizi sıradan örgütlerden farklı kılan, bu hakça paylaşım ilkemizdi. Bu bizim terbiyemizdi. Bu terbiye kendimizden önce, birlikte ter döktüğümüz işçi kardeşimizin de güvencesiydi. İşimize, işyerimize namusumuz gibi sahip çıkmaktı. Üretmekti, kazanmaktı, kazandırmaktı. Hayallerimiz kendi işkolumuzla da sınırlı değildi. Yalnızca metal işçilerinin değil, bu ülkede ezilen, horlanan, hakkı yenen tüm emekçilerin sesi olmaktı.

Umutlarımızı yeşerttiğimiz o günden bu yana bunları söyleyip geldik.40 bine yakın metal işçisini örgütledik. Bu ülkede, metal sektöründe çalışan tüm emekçileri Türk Metal çatısı altında toplayana kadar da devam edeceğiz. İşte İsdemir işçileri, akın-akın Türk Metal çatısı altında toplanıyorlar. Bize katılıyorlar. Gerçek sendikaya katılıyorlar. Gücümüze güç katıyorlar. Selam olsun İsdemir işçilerine” şeklinde konuştu.

türk metal-sen9

Türkiye’de de sendikalı işçi sayısının giderek azaldığına vurgu yapan Genel Başkan Pevrul Kavlak; “Çok çalışmaktan başka kurtuluşumuz yok. Sizlerden ricam, sendikacılığa meslek olarak bakmamanızdır. Mesleklerin mesaisi vardır. Biz görev sahibiyiz. Bizim için zaman ve mekân yoktur. Birlikte üreteceğiz, birlikte kazanacağız ama sendikamıza sahip çıkarak, sendikamızı büyüterek, bizi yok etmek isteyenlere inat, güçlü olarak” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here