Kaymakam Özyiğit; “Halkımızı Kütüphanelerimize ve Okumaya Davet Ediyorum”

0
51

kütüphane haftası1İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, 31 Mart-6 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphane Haftası nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Basılı ve kayıtlı fikir ürünlerinin, toplumların gelişmelerinde ve çağdaş uygarlığı yakalayabilmelerinde hayati önem taşıdığını ifade eden Kaymakam Özyiğit; “Söz konusu ürünlerin meydana getirilmesi kadar bunların derlenip toplanması, korunması, eğitim, kültür ve bilimin hizmetine sunulması da o derece önem taşımaktadır. Eğer değerli fikirler ya da bilgiler taşıyan bir eser, kitlelere ulaştırılamıyor ve hizmete sunulamıyorsa, gerçekte o eserin değerinden söz etmek mümkün değildir. Çünkü o eserdeki fikir ya da bilgilerin paylaşılması, hayata geçirilmesi ve problem çözmede kullanılması imkânı yok ya da çok azdır. İşte bu noktada halk kütüphanelerinin gerçeği ve önemi ortaya çıkmaktadır.

Halk Kütüphanesi kadın, erkek her yaşta, her seviyede ve her meslekten okuyucuların çeşitli konulardaki fikir ürünlerinden ücretsiz ve serbestçe yararlanmasını sağlayan, bölgenin kültürel, sosyal ve teknik kalkınmasına yardımcı olan örgütlenmiş kuruluşlardır. Halk Kütüphanesi hizmetlerinin ücretsiz oluşu, hizmetin hiçbir ayırım gözetmeksizin herkese götürülüyor olması halk kütüphanelerini daha da değerli kılmaktadır. Halk Kütüphaneleri sadece ders çalışılan, kitap okunan, ödünç kitap alınan mekanlar değil, aynı zamanda kültürel etkinliklerin yapıldığı, teknolojik imkanların kullanıldığı, kişilerin sosyalleştiği bir ortam sağlamaktadır.

Sevgi, hoşgörü, barış ve kardeşlik ortamı yaratılmasının okumaktan, araştırmadan geçtiğine inanarak 50.Kütüphane Haftasının, Aşık Veysel’in söylediği gibi ‘İnsan olmak için okumak gerekir’ deyişinden hareketle kutluyor, tüm halkımızı kütüphanelerimize ve okumaya davet ediyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here