Yaşlılar ve Engelliler de Sandık Başındaydı Ama…

0
49

yaşlı-engelliDün tüm ülke genelinde olduğu gibi kentimizde de tüm seçmenler sandık başına giderken, aileler yaşlı ve hasta akrabalarını da arabalarıyla oy kullanacakları okullara taşıdılar. Engelli vatandaşlar da sorumluluklarını yerine getirmek adına oy kullanacakları merkezlere gittiler ancak bazı zorluklarla karşılaştılar. Yürüme engelli vatandaşlar yakınlarının ve görevlilerin yardımıyla oy kullanacakları katlara çıkarak oylarını kullanabildiler.

Tekerlekli sandalye ile oy kullanacağı okula giden engelli bir vatandaş da kendi imkânlarıyla okula girdi fakat oy kullanacağı sandığın 4’üncü katta olması, okulda asansör olmaması nedeniyle yukarıya çıkamadı. Engelli vatandaşın durumu okuldaki görevli bir polis memuruna anlatması üzerine, polis sandık kurulu başkanıyla görüştü.

Sandık kurulu başkanı, 4’üncü kattan oy pusularını ve zarfları indirerek zemin katta başka bir sandıkta paravanda vatandaşa oyunu kullandırdı. Daha sonra zarflar polis memuru ve sandık başkanı tarafından kişinin oyunu kullanacağı sandığa atıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here