Bonus Hoca İkem’de!

0
264

ikem koleji27Özel İKEM Koleji sınavlar öncesi öğrencilere ‘Sınav stresi ve motivasyon’ ve velilere yönelik ‘Sınav öncesi aileler ne yapmalı?’ konulu konferans düzenleyecek. 2 Nisan Çarşamba günü İKEM Konferans salonunda saat sabah 9 ile 19 arasında düzenlenecek konferanslara konuşmacı olarak Bonus Hoca lakaplı Eğitim Uzmanı Süleyman Beledioğlu katılacak.

Bonus Hoca, İKEM Koleji tarafından düzenlenecek olan konferansta 2 Nisan çarşamba günü saat 9’da ortaokul öğrencilerine, saat 11’de ise lise öğrencilerine ‘Sınav Stresi ve Motivasyon’ konusunda bilgiler verecek, saat 19’da ise İKEM Koleji velilerine ‘Sınav Öncesi Aileler Ne Yapmalı?’ konulu konferansı sunacak.

Eğitim Uzmanı Süleyman Beledioğlu Kimdir?

1983 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafyası bölümünü bitirdikten sonra 1984 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimlerinde Pedagoji eğitimi aldı. 1987 yılında Ankara Hukuk Fakültesine başladı. 1990 yılından itibaren özel eğitim kurumlarında öğretmenlik, rehberlik ve psikolojik danışmanlık ve halkla ilişkiler bölümünde bulundu. Yine bu yıllardan itibaren öğrenci, veli, öğretmen, kurum çalışmaları üzerinde gözlem inceleme ve araştırmalara başladı. Bu çalışmaları çeşitli kitaplarda toplayıp yayınladı. Süleyman Beledioğlu bu süreç zarfında makaleler 1989 yılından itibaren seminerler verdi. Beledioğlu’nun yazmış olduğu kitaplar başlıca şunlardır: Öğrencilerin dikkat sorunu, Dostum Stres, Beyinsiz olmalısınız, Sınav cesareti, Anneler çocuğunuza matematiği nasıl öğretebilirsiniz?, Ailelerin öğretmenliği ve YGS-LYS tekniği.

Emniyet İkem Öğrencilerini Konuk Etti

İskenderun Emniyet Müdürlüğü Yeşilay Haftası nedeniyle Emniyet Müdürlüğünde, Alkol ve Uyuşturucu Bağımlılığıyla ilgili, İskenderun Emniyetini sağlamak ve MOBESE’den nasıl faydalanılır bilgilerini gösteren sunum, Özel İKEM Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerine yapıldı.

İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başar, İskenderun Emniyet Müdürlüğüne gelen İKEM’li 9. ve 10. sınıf öğrencilerini karşılayarak Yeşilay haftası nedeniyle Alkol ve Uyuşturucu bağımlılığıyla ilgili kısa bilgi verdi. Daha sonra öğrencilerle birlikte, Emniyet birimleri içerisinde bulunan İskenderun Emniyetiyle ilgili MOBESE’lerden nasıl faydalandığını öğrencilere görüntüler eşliğinde anlatan Başar, Emniyet ekiplerinin görüntüler karşısında nasıl çalıştığını öğrencilere yerlerinde gösterdi. Ardından Brifing salonunda Alkol ve Uyuşturucu Bağımlılığıyla ilgili Ahmet Komiser ve Özel İKEM Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Serpil Akçalı tarafından birlikte öğrencilere bilgi verildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here