CHP Belen İlçe Başkanı Yüksel; “Mücadelemizi Kararlılıkla Sürdüreceğiz”

0
73

chp belen kutlama1CHP Belen İlçe Teşkilatı Türkiye Cumhuriyetinin 90. kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde ilçede bulunan anıt meydanında toplanarak, partililerinin ve halkın bayramını kutladılar. Törende konuşan İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, halkı bayramlardan uzaklaştırmak isteyenlerin, bunu Belen’de başardıklarını üzülerek söyledi.

Atatürk meydanında dün toplanan CHP’liler, Ata’nın manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu bulundular ve akabinde İstiklal Marşımızı okudular. Burada söz alarak Belen’deki kutlanan cumhuriyet bayramı etkinliklerinin irdelenmesi gerektiğini söyleyen İlçe Başkanı Yüksel; “Belen’de sönük bir cumhuriyet bayramı coşkusu yaşandı. Hem çelenk sunumu hem de bugün (dün) gerçekleştirilen kutlama etkinlerinde Belen’deki öğrencilerin yüzde 1’i halkında binde 1’i katıldı. Halkı bayramlardan uzaklaştırmak isteyenler üzülerek söylemeliyim ki Belen’de bunu başardılar. 29 Ekim günü Türkiye Cumhuriyeti’nin doğum günüdür. Cumhuriyet demek bağımsızlık, vatandaş olmak, ulus olmaktır” dedi.

chp belen kutlama2

Cumhuriyet dönemini irdeleyen Başkan Yüksel, o günkü ülkenin ekonomik koşuldan, eğitim durumuna kadar anlattı. Atatürk’ün öncülüğünde ülkenin o günlerden bu günlere geldiğinden de söz eden Yüksel; “Ülkemiz karanlık içerisindeydi. Umutsuzluk içerisinde olan ülkemiz Atatürk ile yeniden umutlandı ve o günlerden bugünlere gelindi. Gelecekte nereye gideceğimiz konusunda ise endişelerimiz var. Bu konuda içimiz buruk. Ülkemizde cumhuriyet ve Atatürk ilkelerini yok etmeye yönelik girişimler var. Ülkemiz hızla gerici ve bölücülüğe doğru gitmekte. Açılım adı altında her açılım sonucu bölünme ile karşı karşıya kaldık. İktidarda kalmak uğruna terör örgütü cici ve masum çocuk yapıldı. Terör örgütünün başı yattığı yerden terörü yöneltmekte devlet yetkililerine de ellerine verdiği mektuplar ile postacı vazifesi vermiştir. Ülkemiz tehdit ve tehlike altında yaşamaya çalışıyor. Hiç kimse umudunu yitirmesin. Aynı şevk ve kararlıkla mücadelemizi sürdüreceğiz ve er geç bunların hesabı sorulacaktır” diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından günün anlam ve önemini belirten şiir ve okul müfredatından kaldırılan “Andımız” gür sesle okundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here