“Kardemir Toplu İş Sözleşmesi Türkiye’nin En Büyük Sözleşmesi Olacak”

0
53

Çelik İş sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül Toplu Sözleşme Sürecini Değerlendirdi…

Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, KARDEMİR’de süren Toplu İş Sözleşme (TİS) görüşmeleri ile ilgili işçiyi bilgilendirme amacıyla fabrika içerisinde bulunan sendika temsilciliği önünde miting yaptı. Mitinge Genel Sekreter Yunus Değirmenci, Genel Eğitim Sekreteri Recep Akyel ve Karabük Şube yönetimi de katıldı. Yoğun katılımın olduğu mitingde Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül “İşçi sendika omuz omuza” “Başkan nerede biz oradayız” sloganlarıyla karşılandı.

Mitingde konuşan Genel Başkan Gül, toplu iş sözleşme görüşmelerinde (TİS) kırmızıçizgilerinin yüzde 42 olduğunu belirterek; “Çok sıkıntılı bir dönemi birlikte bitirmek için buradayız. Başkanlar büyük olmaz, inanın ki çalışanları yüreği kararlılığı başkanları büyük yapar, elbette ben bunda bir vesileyim, en iyi ücreti KARDEMİR işçisi alır” dedi.

Diklenmekle, dik durmayı ayırt edebilen bir insan olduğunu söyleyen Gül; “Buraya geldiğimizden beri çok şeyler söylemek istediğimiz anlar oldu, bazen yakışanı yapmamız gerekir diye düşündük. Gerekenleri yapsak, bugün birliğimiz beraberliğimiz bu alanda bu kadar güçlü olamazdı. Duygularımıza kapılsaydık, Çelik-İş Sendikasının bu yiğit işçileri bu kadar birlik içinde olamazlardı. Yakışanı yaptık, onun için bu meydanda kararlılığımızı göstermek gerektiğini düşündük. Kararlıyız, bu kararlılığımız herkes tarafından anlaşılacak” dedi.

Kararlılığın zaferi getireceğini anlatan Genel Başkan Gül, “Ateşin karşısında çalışıyoruz. Ateşin uzağında olan adını anmayı, içinde olan yanmayı bilir. Biz adını anmayı bilenlerden değiliz, biz ateşin karşısında yanmayı biliyoruz, o ateşin karşısında çalışanlar biziz. Herkes şunu bilsin ki, bin 72 işçi buranın muvazaa değil KARDEMİR’in işçisidir. KARDEMİR işçisini parçalamak artık mümkün değildir. Kimse KARDEMİR işçisini bölemez.

Biz, TİS masasından kalkmadığımız sürece sizin bu tür eylemlerinize hiç gerek yok, ne zaman genel başkanınız masadan kalkarsa ip kopmuş demektir, o zaman en can alıcı eylemleri hayata geçiririz. Ama şimdi masadayız, görüşmeler devam ediyor. Elbette 10 yılda bu işi böyle götürenlere kolay-kolay anlatmak biraz zaman alacak. Onun için biraz sabırlı olun. 10 yıl sabrettiniz, sabırlı olun sabır teslim olmak değil mücadele etmektir. 10 yıllık süreci benim bir anda anlatmamı beklemeyin, yavaş-yavaş anlatıyorum. Benim ve genel merkezin net çizgisi var, biz neyi revize edeceğimizi nerede geri atacağımızı, nerede geri adım atıp sonra büyük adımlar atacağımızı biliriz” dedi.

KARDEMİR sözleşmesinin Türkiye’nin en büyük sözleşmesi olacağının altını çizen Genel Başkan Gül, “Bizim yolumuz KARDEMİR işçisinin alın terini alma yoludur” dedi.

Tek arzularının KARDEMİR işçisinin mutlu olması olduğunu söyleyen Genel Başkan Gül, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bize en önemlisi işçinin saygı göstermesi, bizim için ölçü budur. Eğer Kardemir işçisi Karabük işçisi, Çelik-İş Sendikasına, Genel Başkanına omuz omuza bu mücadelede, yan yana yürüyorsa en büyük saygı budur. Gerisinin hiçbir önemi yoktur. Biz sizin olurunuzu almadığımız sözleşmeye imzamızı atmayacağız. Çelik-İş Sendikasının KARDEMİR’in dışında toplu sözleşme görüşmeleri yaptıramaz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here