Karayalçın; “Hatay Büyük Sıçramalar Yapabilecek Bir İl”

0
71

murat karayalçın1Murat Karayalçın’dan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş’a Ziyaret

Başbakan eski Yardımcısı ve Dışişleri eski Bakanı Murat Karayalçın, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı makamında ziyaret etti. Karayalçın, Hatay’ın olanaklarını, potansiyelini iyi kullandığında çok büyük sıçramalar yapabilecek bir il olduğunu kaydetti.

Büyükşehir Belediyesine yapılan ziyarette konuşma yapan Karayalçın; “Buraya Defne Belediyemizin hazırlamakta olduğu stratejik plan çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla geldim. Bu sabah, Türkiye ve Dünya Belediyeciliğinde yaşanmakta olan değişim süreciyle ilgili bir konuşma yaptım. Ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanımız Nihat Matkap ile birlikte ilimizi ziyaret ettik. Şimdi İl Başkanımızla örgüt yöneticilerimizle birlikte Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızı ziyaret etmekteyiz kendisine en içten başarı dileklerimi sunuyorum” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarına değinen Karayalçın, Hatay’ın olanaklarını, potansiyelini iyi kullandığında çok büyük sıçramalar yapabilecek bir il olduğunu söyledi. Karayalçın; “İktisadi göstergelere baktığımızda geçmişte ki dar olanaklarla Hatay’ın bunu gerçekleştirdiğini görüyoruz. Bu sabah Defne Belediyesinin düzenlediği toplantıda da ifade ettim. Hatay ilimiz kişi başına düşen gayri safi katma değerini hızla yükseltmiş olan bir şehirdir. Öte yandan Hatay İli Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne verdiği vergi ile Türkiye Cumhuriyeti’nden aldığı harcamalar arasında birincisinin lehine iki kattan fazla farkı olan bir şehirdir. Mersin’in bu bağlamda göstergeler itibarıyla gerisinde ama Osmaniye’nin, Adana’nın, Antalya’nın bu göstergeler itibarıyla önünde olan bir şehirdir. Türkiye’nin bu bağlamda 10. sırasında olan bir ilimizdir ben bunları Hatay’ın taşıdığı potansiyelin yüksekliğini ifade etmek için dile getirdim. Şimdi bu yeni dönemde Büyükşehir ve bütün şehir olarak yeni fırsatları da değerlendirerek Hatay’ın daha büyük bir sıçrama yapacağına içtenlikle inanıyorum, bu çok iyi bir fırsattır” diyerek sözlerine son verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Lütfü Savaş yapılan hizmetlerle ilgili bilgi verdi. Büyükşehir’in Hatay’da çalışmalarını daha kolay yürütülebilmesi için tüm ilçelerde lojistik merkezleri oluşturulduğunu,  Hatay’ın layık olduğu hizmeti alacağını ve Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

Ziyaretin sonunda Başkan Savaş CHP Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın’a Hatay’ı temsil eden hediye takdim etti. Ziyaret anısına heyetle beraber hatıra fotoğrafı çekildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here