Karasayar; “Çanakkale Zaferiyle Destan Yazılmıştır”

0
73

çanakkale mesaj1Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Çanakkale Zaferi’nin, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği mücadelenin destanı olduğunu vurgulayan Karasayar; “Milletimiz, yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, yüksek bir ruh ve sarsılmaz bir inanç sayesinde kazandığı bu zaferle, hem milli tarihimizi, hem de dünya tarihini adeta yeniden şekillendirmiştir. Çanakkale, tarihte eşine az rastlanan bir kahramanlık destanı olarak da, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden önemli bir adımdır.

Bu bakımdan, Çanakkale Zaferi, aziz milletimiz için olduğu kadar, bağımsızlık mücadelesi veren bütün milletler ve tüm insanlık için de bir sembol ve umut tablosu olmuştur. Bizler millet olma bilinciyle, yokluk içinde bile “Çanakkale Geçilmez” dedirten sağlam bir bilincin ve ruhun mirasçılarıyız. Bize bırakılan bu mirasa sahip çıkarak, geleceğimize daha emin adımlarla yürüyecek, millet olma şuurunu canlı tutacak ve yücelteceğiz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here