Gazeteci Bodur Suriye Savaşında ‘Arada Kalanlar’ı Yazdı

0
214

akın bodur1İskenderunlu gazeteci-yazar Akın Bodur, komşu ülke Suriye’deki savaşın perde arkasını anlattığı ve Suriye savaşıyla ilgili ilk belgesel kitap olarak da anılan “Arada Kalanlar” adlı kitabını okurlarının beğenisine sundu.

Gazeteci-Yazar Akın Bodur bu kitabında Suriye ile ilgili bilinen ama yazılamayan gerçekleri ve gerçekten pek çok bilinmeyeni net bir biçimde ortaya koyuyor. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto kitabın önsözünde halkın gerçekleri öğrenmesi adına gazetecilik duruşlarını yitirmeyen gazetecilere dikkat çekerek, bu isimlerden birinin de Akın Bodur olduğuna işaret etti. Olcayto önsözde şu ifadelere yer vermiş;

“…Akın Bodur’un çalışmasında yöre milletvekillerinin, Ana muhalefet heyetlerinin çalışmalarına değin günü gününe alınmış notlar ve söyleşiler de var. Emeğine, aklına, kalemine sağlık Akın. Yerel basında da nasıl gazetecilik yapılabileceğini gösterdin yaygın basındaki kimi meslektaşlarına. Tarihe önemli bir not düştün kitabınla. Yolun açık olsun…”

Öte yandan kitabın arka yüzünde kitap şu ifadelerle tanıtıldı;

“Savaş bir ülkeyi parçalıyor, insanlar ölüyor, kan ve gözyaşı akıyor… Sınırımızın ötesinde, evlerimizin biraz ilerisinde yaşananlar, belki Ortadoğu’yu da şekillendiriyor. Çatışmanın yaşandığı ülkenin adı Suriye ama çatışanlar sadece Suriyeli değil. Bilinen 83 ülkeden binlerce kişi, komşu ülkenin yurttaşları ve askerleri… Türkiye’ye Hatay üzerinden sıçrayan acı, ülkemizin toplumunu da yaraladı, arada bıraktı, sınırın iki yakasındaki akrabaları parçaladı. Tıpkı Suriye’de masum olan ama acıyı paylaşan, gözyaşlarını döken arada kalanlar gibi… ‘Arada Kalanlar’, çoğumuz için belki uzaktan izlenen bir film şeridi…”

Gazeteci-Yazar Akın Bodur, daha önce yazdığı  Doğan Kitap’tan çıkan “Dört İdam, Bir Tanık” isimli kitabıyla yine beğeni toplamış, aradan 30 yıl geçse de 12 Eylül’ün acımasızlıklarını ve haksızlıklarını kitabında ifade etmişti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here