Karasayar; “Camilerimiz Hoşgörü Anlayışımızı  Güçlendirdiğimiz Eşsiz Yerlerdir”

0
97

orhan karasayar2Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle yazılı bir kutlama mesajı yayınladı.

Camilerin manevi anlamda huzura kavuşmanın yanı sıra dini ve milli değerlerimizin, vatan ve aile sevgisinin, dostluk ve kardeşliğin, paylaşma ve dayanışmanın öğretildiği kutsal mekânlar olduğunu kaydeden Milletvekili Karasayar; “Camilerimiz, aynı safta omuz omuza, diz dize namaz kıldığımız, birlik beraberliğimizi, hoşgörü anlayışımızı  güçlendirdiğimiz eşsiz yerlerdir. Şanlı ecdadımız camilerimizi yalnızca ibadet etmek amacıyla kullanmamış, bunun yanında kurdukları külliyelerle onları birer ilim ve kültür yuvası haline getirmişlerdir. Bu yönüyle de camilerimiz toplumsal hayatta çok önemli bir rol üstlenmiş, huzur ve güven ortamının oluşmasında, kardeşlik bilincinin gelişmesinde, ilim irfan sahibi, iffetli bir neslin yetişmesinde etkili olmuştur.

Ülkemizin dört bir yanında fedakârca hizmet veren din görevlilerimiz aydınlatıcı, uzlaştırıcı, bütünleştirici görev anlayışıyla dini konularda halkımızı aydınlatırken aynı zamanda sosyal sorunlara da  çözüm arayan ulvi bir vazifeyi yerine getirmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, cami yapan, yaptıran, yapımında emeği geçen, din hizmetinde ömür tüketen, rahmete kavuşanları rahmetle anıyor, yaşayanlara sağlık, sıhhat ve başarılar diliyor, 2015 yılı “Camiler ve Din Görevlileri“ haftasını kutluyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here