Karadağ Ankara Büyükelçisi Bölgede İncelemelerde Bulundu

0
219

karadağ ziyaret1Karadağ’ın Ankara Büyükelçiliği görevine atanan Branco Miliç, beraberinde Karadağ Büyükelçiliği 1.Katip Konsolos İvana Krivokapic ile birlikte Karadağ’ın Hatay, Osmaniye Adana ve Mersin Fahri Konsolosu Şerif Tosyalı’yı ziyaret etti. Konuklarını büyük bir samimiyet ve dostluk çerçevesinde karşılayan Şerif Tosyalı, iki ülke arasındaki bağların her geçen gün daha da güçlendiğini söyledi.

Karadağ Ankara Büyükelçisi Branco Miliç, daha sonra Karadağ’ın Hatay Osmaniye Adana ve Mersin Fahri Konsolosu Şerif Tosyalı ile birlikte Osmaniye Valisi Kerem Al’a makamında konuk oldular. Yaklaşık bir aydır Türkiye’de olduğunu ve ülkemizi çok sevdiğini belirten Büyükelçi Miliç, Türkiye ile Karadağ arasında yıllardır süren dostluğu sürdürmek için elinden gelen tüm gayreti göstereceğini vurguladı.

karadağ ziyaret2

Miliç Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke ve yönetim kurulunu da ziyaret ederek, karşılıklı görüş ve fikir alışverişinde bulundular. Karadağ Ankara Büyükelçisi Branco Miliç, daha sonra Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi, Osmaniye Yassı ve Yapısal Çelik Üretim Tesisleri’ni de ziyaret etti.

Osmaniye ziyaretlerinin ardından İskenderun’a gelen Karadağ’ın Ankara Büyükelçisi Branco Miliç, Karadağ Büyükelçiliği 1.Katip Konsolos İvana Krivokapic ve Karadağ’ın Hatay, Osmaniye, Adana ve Mersin Fahri Konsolosu Şerif Tosyalı, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit ve Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e de ziyarette bulundular. Ziyaretin son durağı ise İskenderun Organize Sanayi Bölgesi oldu.

karadağ ziyaret3

Gün içerisinde yoğun geçen ziyaretlerin ardından ise İskenderun Yelken Kulübü’nde Karadağ’ın Ankara Büyükelçisi Branco Miliç onuruna akşam yemeği verildi. Yemekte her iki ülke ile ilgili çeşitli işbirliği konuları ve görüşmeler yapıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here