Başkan Savaş; “Raporları Görmeden Adım Atamayız”

0
75

lütfü savaş37Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Antakya ilçesine bağlı Güzelburç Mahallesini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Savaş ziyarette, mahallede meydana gelen zemin çökmelerine değinerek yapılan çalışmaların aşamaları hakkında bilgi verdi.

CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanvekili Serdar Güven’in de katıldığı ziyarette Güzelburç Mahallesindeki zemin çökmesiyle ilgili sorunu çözmek üzere bir bilim heyetini kente getirttiğini ve bu bilim adamlarının bu zemin çökmeleri üzerinde çalışmalar yaptığını hatırlatan Başkan Savaş, bu zemin çökmelerine ilişkin raporlar çıktığı tarihe kadar altyapı ve köprü gibi çalışmaların yapılmayacağını belirtti.

lütfü savaş38

Verilecek olan raporların yapılacak olan hizmetlerin daha sağlıklı bir şekilde yapılmasına katkı sağlayacağını belirten Başkan Savaş; “Zemin çökmesiyle birlikte bazı köprülerde ve evlerde zararların meydana geldiğini biliyoruz. Bunun sebeplerini araştırmadan çıkacak raporların sonuçlarını görmeden bir adım atamayız. Sağlıklı adım atabilmemiz için bilim adamlarımızın vereceği raporları bekliyoruz” dedi.

Sarsıntıların sebebini öğrenmeden, ezbere işler yapmanın insanları tekrar zarara uğratabileceğini belirten Başkan Savaş; “Köprülerde, yollarda meydana gelen bozuklukları yeni köprüler, yollar yaparak giderebiliriz. Büyükşehir Belediyesi’nin bunu yapmak için bütçesi de, gücü de var. Fakat sağlam adım atmalıyız, bir kere yapacağız sağlam yapacağız bu çalışmaları. Bu yüzden raporları bekliyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here