Gazel’in “Akbez Son Kale” Adlı Kitabı Piyasaya Çıktı

0
303

abdullah gazelAbdullah Gazel’in Kaleme Aldığı “Akbez Son Kale” Adlı Kitap Piyasaya Çıktı

Hataylı yazar Abdullah Gazel’in, Serencam Yayınevi baskısı olan “Akbez Son Kale” adlı romanı ekim ayında piyasaya çıktı. Kitapta, 1880-1920 yılları arası Torosların ücra bir köşesinde barış köylerinden biri olan Akbez’i de etkisi altına alan azgın emperyalizmin ateşinin bölge halkını nasıl yaktığı anlatılıyor. Kitabın bir özelliği de yazar Abdullah Gazel’in kitaptan gelir elde etmek yerine kitap gelirini olduğu gibi Akbez İlköğretim Okulu adına açılan hesaba yönlendirmesi. Kıyıda köşede kalan bir köy okuluna, bu yolla da olsa katkı sunan Abdullah Gazel böylece Hatay ilini ve kendi yöresini tanıtmak, tarihe ışık tutmak yanında eğitime de karınca kararınca bir katkı sunmuş oluyor.

 “Akbez Son Kale” adlı kitabın Önsöz’ünde, kitapla ilgili görüşlerini ifade eden Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Mursaloğlu özetle şunları ifade ediyor; “…okuyacağınız bu kitap, değerli hazinemizin özünde barınan vatanseverliği, bütünleşmeyi, kardeşliğimizi ve en önemlisi de topraklarımızdaki tarihi anlat-maktadır ve bu haliyle de kütüphanelerinizde yer alması bakımından oldukça önemlidir. Bizler Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak bir kültür hizmeti addetti-iğimiz bu tarz çalışmaları her zaman desteklemeye devam edeceğiz. Çünkü bu kitabı okuduğunuzda tekerrür eden bir tarihe tanıklık etmiş olacaksınız. Tüm bu duygu ve düşüncelerle bu kitabı kaleme alan Hataylı hemşerim Abdullah Gazel beye; tarihimizi gelecek nesillere aktarma adına gerçekleştirdiği çalışmalardan ötürü teşekkür ediyorum…”

Kitabın Giriş bölümünde ise Yazar Abdullah Gazel bir açıklama yaparak kitabı hakkında ön bilgi veriyor ve “Dünya’da hiçbir millet yoktur ki Türkler kadar ‘dış güçler’ paranoyası yaşamasın. Ne var ki bu vehim boşuna değildir. Çünkü genlerimizde koca bir imparatorluktan Anadolu’ya sıkışmış olmanın acısını taşıyoruz. Bu yarı roman, yarı derlemeyi hazırlamaya başladığımda sadece ‘köyümde tehcir nasıl olmuş, ailemi nasıl etkilemiş’ gibi meraklardan yola çıkmıştım. Benim kimseyi aklamak veya karalamak gibi bir amacım yok. Ancak tarihin diplerine baktığımda, tozlu sayfaların arasından bazı suçluların sırıttığını gördüm. Tarih sık sık ‘yavuz hırsızların ev sahibini bastırmaya çalıştığını’ görmüştür. Aslında ‘tehcir’ olayında da böyle ‘yavuzlar’ var ve üstelik hırsızların en yavuz türünden bir hırsız” diye tanıtımına devam ediyor…

Piyasaya çıktığı günden bu yana ilgi gören kitabın yakın gelecekte daha da ilgi görmesi bekleniyor.

Abdullah Gazel Kimdir?

1954 yılında Hassa’ya bağlı Akbez köyünde doğdu. Doğduğu zaman beşiğinin yanında Akbaba dergisi vardı. İlkokulu ve ortaokulu bitirene kadar Akbaba okulunu da birlikte okudu. İlkokul ve ortaokul yıllarında yayınlanmış ne kadar çizgi roman varsa hepsini bitirmişti. Liseye başladığı yıllarda Gırgır dergisi okumaya başladı. Yayınlandığı müddetçe Gırgır okudu. 1978 yılında Hatay Eğitim Enstitüsünden mezun oldu. O yıllarda öğretmen maaşları oldukça düşüktü. İki çocuğu tek öğretmen maaşıyla okutmak mümkün değildi. Bu yüzden kendisine öğretmenlik nasip olmadı ama iç organlarında biraz tahribat bırakan bir ağır sanayi fabrikasında (sülfürik asit) çalışarak memleketine iki öğretmen kazandırdı. Yazar Gazel, evli ve iki çocuk babasıdır.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here