Ticari Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk Farkındalık Yaratma Semineri HESOB’da Düzenlendi

0
148

hesob toplantı2Adalet Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Ofisi ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu’nun ortaklaşa düzenlemekte olduğu Ticari Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk Farkındalık Yaratma Semineri HESOB’da düzenlendi.

Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Hizmet Binası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Tanıtım ve Eğitim Seminerine Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdür Yardımcısı Nazım Kara, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Adli Yargı Komisyon Başkanı Tuğrul Hançerkıran, Hatay Esnaf Ve Sanatkarları Odaları Birlik Başkanı Kadir Teksöz, Hatay Baro Başkanı Av. Adnan Sinan Akgöl, Arabuluculuk Kurul Üyesi-Hakim Adem Albayrak İdare Mahkemesi Başkanı, Hidayet Erkeç, Prof. Dr Fatih Bilgili, Tesk Genel Sekreter Yardımcısı ve Arabuluculuk Kurul Üyesi Yasemin Ertekin, Hatay Oda Başkanları ve oda temsilcileri katıldı.

HESOB Başkan Teksöz yaptığı açılış konuşmasında Adalet Bakanlığı Hukuk İşlerinin “Hukukî uyuşmazlıklarda arabuluculuk ve uyuşmazlıkların alternatif çözüm yollarının geliştirilmesi” hususunda Uyuşmazlıkları Önleyici Nitelikteki Tedbirlerin Etkin Hale Getirilmesi ve Alternatif Çözüm Yollarının Geliştirilmesi” hususunda “Stratejik Hedef” olarak insanların, alacaklarını kavga etmeden alabilecekleri bir sistemi yerleştirmeye çalıştığını ve bu uygulamanın ülkemizde de çok iyi bir uygulama zemini bulacağını düşündüğünü söyledi.

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdür Yardımcısı Nazım Kara yaptığı konuşmada  arabuluculuk sisteminden söz ederek; “Arabuluculukta çözümün olmaması halinde kişinin borcundan veya alacağından feragat etmesi mevzu bahis değil ama ticari uyuşmazlıklarda devlet, hükümet ve Adalet Bakanlığı çözümü biraz daha pratikleştirerek insanların aralarındaki alacak verecek ilişkisini bir arabulucu ile çözmelerine imkan sağladı” dedi.

Hatay Barosu Başkanı Av. Sinan Akgöl konuşmasında Türk Hukuk siteminde Arabuluculuk sistemi uyuşmazlıkların çözümü hususunda yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetini dile getirdi.

TESK ve Arabuluculuk ve Arabuluculuğun pratikteki faydalarına ilişkin bilgiler verilmek suretiyle; arabuluculuk hakkında daha özel bir farkındalık ve bilinç oluşturulması hedeflenen seminerde; Ülkemizde arabuluculuk sisteminin daha iyi tanıtılarak, gerekli teorik ve pratik alt yapının oluşturulması ve kullanılmasının teşvik edilmesi düşünülmesi amacıyla Türk Hukuk Sisteminde Arabuluculuk, İş Dünyasına Faydaları üzerine Prof. Dr. Fatih Bilgili bir sunum geçekleştirildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here