“Kamuflaj Kıyafetli, Yabancı Uyruklu 61 IŞİD Militanına Ne Oldu?”

0
70

mevlüt dudu (8)CHP Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu’dan Dışişleri Bakanına Soru Önergesi

CHP Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu, Dışişleri  Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu  tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için bir soru önergesi verdi.

Geçtiğimiz günlerde; Hatay ilinde Musul’da rehin tutulan vatandaşlarımızın serbest bırakılmasından 1 gün önce, kamuflaj elbiseli 61 yabancı uyruklu IŞİD militanının bir otobüste yakalandığı ve bu kişilerin emniyette ifadelerinin alınmasının ardından, ilerleyen saatlerde serbest bırakıldığını seçim bölgesinde öğrenen Dudu, bu kişilerin ortadan yok olmalarının açıklanmasını istedi.

Bu olay yaşandıktan sonraki günde ise, Musul’da rehin tutulan vatandaşlarımızın serbest bırakılmasının da olaya yeni ve manidar bir boyut kazandırdığını öne süren Dudu, bu konuyla ilgili olarak Dışişleri Bakanının cevaplandırması için TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi;

“1.Rehinelerin serbest bırakıldığı günden 1 gün önce, Hatay ilinde yabancı uyruklu, kamuflaj kıyafetli, 61 IŞİD militanının yakalandığı, bu kişilerin Emniyette akşama kadar sorgularının yapıldığı ve akşam hepsinin serbest bırakıldığı doğru mudur?

2.Eğer bırakıldılar ise; bırakılma sebepleri nelerdir?

3.Serbest bırakılan 61 yabancı uyruklu IŞİD militanının, IŞİD saflarına geçişlerine yardımcı olunmuş mudur?

4.Hatay ilinde,  bölge halkının da bilgisinin olduğu,  yabancı uyruklu 61 IŞİD militanı halen nerededir?

5.Bu kişilerle ilgili olarak neler yapılmıştır?

6.Bu kişiler serbest bırakıldı ya da herhangi birilerine teslim edildiyse bu işlem neye göre ve hangi tarihte yapılmıştır?

7.Özellikle Hatay ve diğer sınır illerinde IŞİD’e militan sağlanması ve militanların rahat geçişinin devam etmesini engellemek adına şimdiye kadar neler yapılmıştır? Halen bu konuyla ilgili yapılan çalışmalar nelerdir?

8.Ülkemizin IŞİD’e ‘destekleme’ ve ‘misafir etme’ şeklinde algılanan çalışmaların önüne geçilmesi amacıyla acilen neler yapmayı planlıyorsunuz?”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here