Kafası Kıyak Futbol (4)

0
37

Değerli okurlarım, eğer bir stadyuma rakip takım taraftarları alınmıyorsa bu konuyu biraz düşünmek lazım. Neden alınmıyor, niçin misafir takım taraftarları sahaya sokulmuyor? Konuk takımın taraftarları, koltukları kırıp sahaya mı atıyor? Biraz içip ahlaksız mı oluyor? Hükümete istifa mı diyor? Besmelesiz mi sahaya giriyor? Abdest almadan mı namaz kılıyor? Bunların hepsini alt alta koyup topladığımızda büyük bir suç ortaya çıkıyor ki, yıllarca soruşturması devam eder ve sanıklar müebbet hapse mahkûm edilirler.

Diğer taraftarın, deveyi hamutuyla yiyenlere hiçbir şey olmaz. Onlar itibar bile görürler, milletvekilliğine aday bile gösterirler. Gerçekten futbol cenneti bir ülkede yaşıyoruz. Üstelik şikeyi, teşvik primini kamufle etmeye çalışan, yönetmelikleri değiştiren anlı şanlı delikanlı ve atanmış bir federasyonumuz da var. Böyle bir federasyon dünyanın hiçbir yerinde olmadığı gibi olacağı da düşünülemez. Allah var bizler bu TFF ile gurur duyuyoruz.

Sevinerek aldığımız bir habere göre; atanmış federasyon başkanı Gümüşören’i milletvekili yapacaklarmış ama bizler onun Spor Bakanı olmasını istiyoruz. İşte o zaman sporumuzun, futbolumuzun makûs talihi imha edilmiş, her şey zirvede olur.

Eğer, “Türk’üm, Doğruyum, Atalarıma Laf Söyletmem” diyemiyorsak, hangi ırka, hangi millete ait olursak olalım, günün birinde yer ile yeksen olmaya mahkûmuz. Bir koyun sürüsünün etrafını kurtlar çevirmişse, sürünün kalabalık olması kurtlara zarar vermez.

Halk sindirilerek ülke yönetilmez. Sporseverler, korkutularak asayiş sağlanamaz. Böyle düşünenler ve hatta uygulayanlar; acizdir, basiretsizdir, özellikle korkaktırlar! Bazı yetkililer (bu başbakan da, bakan da olabilir) sporseverlerin “İstifa” sloganından korktukları için müsabakalara da gitmiyorlar. Gitseler bile diken üzerinde oturur gibi! Ben az söylüyorum, sizler eminim fazlasını anlıyorsunuzdur…

Sporsever isterse hükümeti değiştirebilir. Sporsever isterse her şeyi sil baştan yapabilir. Sporsever isterse inanın çok şeyler yapar. Öncelikle, Sporseverlere saygılı olmak lazım! Onlar kendilerine değer verildiğini anlamlıdırlar. Her fırsatta bunu belirtmek şart, iş bitinceye kadar değil. Bu büyük ve önemli toplum futbol maçı izlemeye geliyor. Yanlışlarını bilemeyebilirler. Uyarmakta yarar var. Çünkü onların hepsi de insan!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here