Kafası Kıyak Futbol (1)

0
46

Değerli okurlarım, yıllar önce çok genç bir gazeteciyken “Uyku En Önemli Gıdadır” isimli bir panel düzenlenmiştim. Bu panelin yadırganmadığını söylemem. Çünkü ben bir bilim adamı değil, bir spor adamıydım ama dersime iyi çalışmıştım ve özellikle meslektaşlarımdan gelecek anlamsız sorulara hazırlıklıydım.

Panel arızasız, kazasız belasız geçti ve sonunda da büyük alkış almıştım. Daha sonra bir izleyici çok kritik soru yöneltti. Bu soruyu bir yerde kahve içerken sormuştu: “…Ben uyku uyuyamıyorum, ilaç alarak da uyumak istemiyorum. Ne yapmam gerekiyor, sağlıklı bir çözümü var mıdır?” Çok ilginçtir ki, o soruları soranlar artık yoklar ama biz hala o sorularla iç içeyiz ve göbekten bağlıyız o soruların içeriğine…

Anlatayım. Uyanık kalmak, uyumamak, bu konuda ilaçlardan medet ummak doğal olarak güzel, rahatlatıcı bir şey olmada da, günün hepsini uyanık olarak geçirmekte insanlar için çok büyük eziyettir. Sonuçta, o izleyicimi rahatlatmak için bir şeyler söylemem gerekiyordu. Konumuzla ilgili olduğundan zorlanmadım. “…Siz, sağlıklı uyumanız için futbol maçı izlemelisiniz…”

İşin ilginç tarafı futbolla uyuyacaksak, pembe rüyalar göreceksek, eski dostları görebileceksek azıcık uyumaya bile razıyım. Az da olsa ona bile ihtiyacımız var. Ancak bazı maçları izledikten sonra (izlerken bile) bizim futbolumuzun tatlı rüyalarla, tanıdık dost simalarla uzaktan yakından bir ilgisi olmadığını anladım. Önceden de biliyorduk ya!

Neden biliyor musunuz? Öyle bir taraftar gurupları oluştu ki, sevinmeleri bile bir garip. Sevinirken rakiplerinin onurunu kırıyorlar. Üzülmeleri de, bastırılmış ya da ertelenmiş bir “Hınç” bir “Kin” sevilmek ve üzülmek böyle oluyor demek ki!

Taraftar olmak, kendi takımını sevmekten coşturmaktan öte, rakip olarak bildikleri ve o şekilde algıladıkları takımlara can düşmanı olmak anlamına geliyor. Hem de bu iş çoktandır böyle! Kimlere sorarsanız sorun, taraftarlara, yöneticilere, federasyona ve de hakemlere! Herkes adalet istiyor ama hiç kimse adil değil! Bu konuya yarın devam edeceğiz.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here