İTSO’da, Hibe ve Kredi Bilgilendirme Semineri Verildi

0
71

itso-seminer2İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda Hatay ABIGEM’in Hibe ve Kredi Bilgilendirme Semineri gerçekleştirildi. İTSO’nun, Hatay ABIGEM ile beraber düzenlediği ‘Kredi ve Hibe’ semineri İTSO Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği seminer, KOSGEB, DOGAKA, TKDK, Ekonomi Bakanlığı’nın hibe ve kredilerinin paylaşıldığı bir sunum ile gerçekleşti.

Seminer öncesi bir konuşma yapan İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, “Türkiye’de son dönemde açılan ABİGEM’lerden bir tanesi de Hatay’da açıldı. Hatay ABİGEM kuruluş aşamasındaydı. Antakya ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ve üç derneğin katılımları ile ABİGEM A.Ş.’ye dönüştü.  ABİGEM A.Ş.’nin amacı,  mevcut işletmecilerimizin Avrupa Birliği fonlarından KOSGEB desteklerinden Kırsal Kalkınma desteklerinden maksimum fayda sağlanması amacıyla destek vermek ve işletmelerimizin danışmanlık hizmetlerini sağlamaktır.  Bizim Oda olarak görevimiz işletmelerimizin en iyi hizmetleri en yakından almaktır” dedi.

 İTSO Meclis Salonunda Hatay ABIGEM Direktörü Bülent Yüce tarafından işletme sahiplerine ve katılımcılara Hibe ve Kredi Bilgilendirme Semineri gerçekleştirildi. Avrupa Birliği Türkiye İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Hatay Direktörü Bülent Yüce yaptığı bilgilendirme toplantısında; “KOBİ’lerin iş geliştirme hizmetlerini alabileceği bir numaralı temas noktası olmayı hedefleyen Hatay ABİGEM, bünyesinde çalışan profesyonel uzman kadrosu ve uzman danışman havuzu ile Kobilerin gelişimine yönelik birebir danışmanlık hizmetleri, yeni girişimcilere yönelik eğitim ve destek programları, yurtiçi ve yurt dışı pazarlara açılma, markalaşma, girişimcilik, çalışan verimliliğini arttırma, üretim sürecini verimli hale getirme, toplam kalite yönetimi, stratejik marka yönetimi, kurumsallaşma v.b gibi konularda eğitimler, Fon kaynaklarına ulaşmada aracılık, Avrupa Birliği, Dünya Bankası, KOSGEB, Kalkınma Ajansları, TKDK, TUBİTAK gibi kaynakların sağladığı hibe olanaklarına ulaşım için proje hazırlama desteği ile gelişime ihtiyaç duyduğunuz her alanda hizmet vermek için yanınızdayız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here