CHP Belen’den İnönü ve Kubilay’a Anma!

0
67

chp belen23Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Sekreteri Mehmet Küçük, İsmet İnönü’nün ölüm yıldönümü ve Kubilay’ın şehit edilmesinin yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Küçük; “Kurtuluş savaşı kahramanlarımızdan ve cumhuriyetimizin kurucularından Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşı, 2. Cumhurbaşkanımız rahmetli İsmet İnönü’yü, ebediyete intikal edişinin 40. yılında rahmetle anıyor ve yad ediyoruz. Bizlere miras olarak bıraktıkları Cumhuriyeti ilke ve devrimleri doğrultusunda korumaya çalışmaktan bir an bile tereddüt etmeyeceğimizi belirtiriz. Ebedi istirahatgahında rahat uyu paşam” dedi.

Mesajında Kubilay Asteğmenin şehit edilmesine de değinen Küçük; “Cumhuriyetin timsali ve temsilcisi Kubilay asteğmen 83 yıl önce şehit edildi ona sıkılan kurşun cumhuriyet düşmanı, çağdaş yaşamı istemeyen zihni karanlık güçlerin bir maharetiydi. Aslında bu atılan kurşun kubilay asteğmene değil genç cumhuriyete ve değerlerine yapılmış bir saldırıydı. Bu zihniyete mensup olanları şiddetle kınıyor, şehit asteğmenimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here