İTSO Önderliğinde Almanya Munich Fabrik Start Tekstil Fuarı Gezisi Gerçekleştirildi

0
117

itso-almanya fuar1İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde ve Hatay ABİGEM’in organizasyonu ile 1-4 Eylül tarihleri arasında Almanya’nın Münih şehrinde gerçekleşen Munich Fabrik Start Tekstil Fuarı’na yönelik olarak KOSGEB destekli bir yurt dışı iş gezisi düzenlendi. İş gezisine, konfeksiyon ve hazır giyim alanında faaliyet gösteren İskenderun’dan 8, Antakya’dan 2 ve Osmaniye’den 2 firma iştirak etti. Geziye, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Yeter ve Hatay ABİGEM Direktörü Bülent Yüce de katıldı.

Gezi kapsamında, fuar alanı ziyaret edildi. Fuara katılım gösteren Türk ve yabancı şirketlerin stantları ziyaret edilerek ürünler, trendler, modeller, vb. hakkında bilgi sahibi olundu.

Gezi kapsamında T.C. Münih Başkonsolosluğu ziyaret edilerek Başkonsolos Kadir Hidayet Eriş ve Ticaret Ataşe İsmet Salihoğlu ile görüşmeler yapıldı. Almanya’nın Abvyera Bölgesi ile Türkiye arasındaki ticaret durumu hakkında bilgiler alındı. Münih ve Yukarı Bavyera Ticaret ve Sanayi Odası (IHK für München und Überbayern) ziyaret edilerek Afrika, Kuzey Amerika ve Ortadoğu Uluslararası İlişkiler Birimi Başkan Yardımcısı Bayan Andrea Franz ile görüşüldü. Bayan Franz, Münih IHK’nın organizasyonel yapısı, üyelere yönelik hizmetler, uluslararası ilişkiler biriminin faaliyetleri, Bavyera Bölgesi’nin ekonomik ve ticari yapısı, diğer ülkeler ile olan ticareti, vb. hakkında sunum gerçekleştirdi. Ziyarette, İskenderun İTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Yeter tarafından  İTSO’nun kuruluş ve tarihçesi, organizasyon yapısı ve İskenderun, Antakya ve Osmaniye’nin ekonomik durumu ve ticaret imkânlarına ilişkin bir sunum gerçekleştirdi.

itso-almanya fuar2

Bavyera Tekstil ve Konfeksiyon Sanayicileri Derneği (Verband der Bayerischen Textil und Bekleidungsindustriee V.) ziyaret edildi. Görüşmede, Derneğin Halkla İlişkiler Departman Yöneticisi Bayan Sophie Mündel tarafından, derneğin yönetim ve organizasyon yapısı, üyelere ilişkin hizmetler ve ticaret imkanlarına ilişkin bir sunum yapıldı. Ziyarette, İskenderun TSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Yeter tarafından  İskenderun TSO’nun kuruluş ve tarihçesi, organizasyon yapısı ve İskenderun, Antakya ve Osmaniye’nin ekonomik durumu ve ticaret imkânlarına ilişkin bir sunum gerçekleştirdi.  Gezi dönüşü açıklamalarda bulunan İTSO Yönetim Kurulu üyesi Muhsin Yeter; “Bu tür organizasyonlar sayesinde işletmelerimizin bilgi, birikim ve tecrübeleri artıyor. İkili ilişkiler sayesinde gerek üretim, gerekse Pazar payı anlamında yeni imkanlar oluşmaktadır. İskenderun’daki firmalarımızın bu tür iş gezilerine katılmalarında fayda olduğunu belirtmek isterim” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here