İstiklal Marşının Yarıda Kesilmesi Protestolara Neden Oldu

0
95

İskenderun’da Atatürk Anıt Alanındaki 1 Mayıs kutlamalarında, İstiklal Marşının yarıda kesilmesi, tepkilere neden oldu. Marşın kesilmesi ve ardından müzik yayını yapılması CHP’lilerin tepkisine ve protestosuna neden oldu.

İskenderun’da 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları için tertip komitesinin hazırladığı program çerçevesinde saat 15.00’de işçi ve memur sendikaları, STK temsilcileri, CHP, HDP, EMEP, İP temsilcileri ile üyelerinden oluşan gruplar Atatürk Bulvarı Belediye Spor Kompleksi önünde bir araya geldi. Katılımcı gruplar, ellerinde bayrak ve flamalarıyla sloganlar atarak büyük bir coşkuyla Atatürk Anıt alanına doğru yürüyüşe geçtiler. Gruplar daha sonra kontrollü bir şekilde Anıt Alanına girdi.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunmaya başlansa da marş kesildi ve ardından müzik yayını verildi. Yaşanan bu durumaysa, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Suzan Şahin başta olmak üzere partililer tepki göstererek, İstiklal Marşının yarıda kesilmesini protesto ettiler ve alanı terk ettiler.

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Suzan Şahin de yaşanan olaya tepki göstererek yaptığı açıklamada; “Saygı duruşuyla beraber, istiklal marşı başladı ve kesildi. Bu ülkede İstiklal Marşı başlayıp asla yarıda kesilemez, arkasından da müzik ve anonslar girildi. biz de saygısızlık olarak kabul ediyoruz. Alanı terk ediyoruz” dedi.

Alanı terk eden CHP milletvekili Suzan Şahin ve partililer “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” ve “Ne Mutlu Türküm diyene’ sloganları attılar. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here