1 Mayıs Kutlamaları Renkli Görüntülere Sahne Oldu!

0
79

İskenderun’da 1 Mayıs İşçi Bayramı mitingi büyük coşkuya ve renkli görüntülere sahne oldu. Tertip komitesinin hazırladığı program çerçevesinde saat 15.00’de işçi ve memur sendikaları, STK temsilcileri, CHP, HDP, EMEP, İP temsilcileri ile üyelerinden oluşan gruplar, Atatürk Bulvarı Belediye Spor Kompleksi önünde bir araya geldi.

Katılımcı gruplar ellerinde bayraklar ve flamalarıyla, sloganlar atarak büyük bir coşkuyla Atatürk Anıt Alanına kadar hep birlikte yürüdüler. Gruplar daha sonra kontrollü bir şekilde Anıt alanına girdiler.

Katılımcı grupların bayrak ve flamaları Atatürk Anıtı Alanında oldukça renkli görüntülere sahne oldu. 7’den 70’e her yaş grubundan vatandaşların katıldığı 1 Mayıs kutlamaları coşku doluydu.

Ancak Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunmaya başlansa da marş kesildi ve ardından müzik yayını verildi. Yaşanan bu duruma, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Suzan Şahin başta olmak üzere birçok kişi tepki gösterdi. Tertip Komitesi ise yaşanan talihsiz olayın teknik bir aksaklıktan kaynaklandığını belirtti.

İstiklal Marşının Kesilmesi Teknik Bir Aksaklıktı

Konuyla ilgili 1 Mayıs Tertip Komitesi de bir açıklama yaptı. Açıklamada; “Bugün İskenderun’da düzenlenmiş olan 1 Mayıs mitingi coşkulu ve kitlesel bir şekilde başladı. Tertip Komitesi olarak haftalardır büyük bir özveri ve çalışma ile hazırladığımız 1 Mayıs mitingi program akışı sırasında oluşan teknik bir aksaklık nedeniyle verdiğimiz emek ve gösterdiğimiz çaba hiçleştirilmeye çalışılmaktadır.

İstiklal Marşı Ortak Değerimizdir

Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki, İstiklal Marşı Tertip Komitesi tarafından kesilmemiştir. İstiklal Marşı hepimizin ortak değeridir ve tartışmaya kapalıdır. Dolayısıyla kesilmesi söz konusu olamaz. 1 Mayıs’ın enternasyonal bir gün olması, ulusal bir gün olmaması nedeniyle kutlama programlarında milli marşlar yer almaz. Bugün miting başladığı esnada oluşan aksaklık, saygı duruşu akabinde teknik ekibin 1 Mayıs Marşı yerine yanlışlıkla İstiklal Marşı girmesi neticesinde oluşmuştur.

Tertip Komitesi olarak olaya anında müdahale edilmiş ve programda yer almamasına rağmen İstiklal Marşı okunmuştur. Bundan dolayı Tertip Komitesi’ne yönelik yapılan haksız ithamları kabul etmediğimizi basına ve kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz” ifadelerine yer verildi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here