“İstifayı Bekliyoruz, İktidara Geliyoruz”

0
66

chp gençlik6CHP’li Gençler Yolsuzlukları Protesto Etmek İçin Yürüdü…

CHP İskenderun Gençlik Kolları, dün havuzlu çarşıdan Halk Bankasına kadar, “Her yer Rüşvet Her yer Yolsuzluk” ve “Hırsız Var!” sloganları ile yürüdüler. Burada bir konuşma yapan Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Yeşilmen, Ak Partinin minareye kılıf uydurmak yerine camiyi nasıl çalarımın derdine düştüğünü ve asıl istifa etmesi gerekenin başbakan olduğunu belirtti.

Havuzlu çarşı önünde toplanan CHP Gençlik Kollarına ilçe yöneticileri de destek verdi. Gençler, yürüyüş öncesi Selda Bağcan’ın “Yuh Yuh” türküsünü seslendirdiler. Daha sonra kortej halinde ve sloganlar eşliğinde Halk Bankasına kadar yürüyen CHP’li gençler, banka önünde açıklamalarda bulundular. Konuşmayı yapan Gençlik Kolları Başkanı Yeşilmen; “Bizim bir atasözümüz var. ‘Minareyi çalan kılıfını da uydurur’ diye, AKP buna yeni bir boyut kazandırmıştır. Minareye kılıf uydurmak yerine camiyi nasıl çalarım derdine düşmüştür. Bakanın yaptığı ‘istifa etmesi gereken asıl başbakandır’ açıklaması ülkenin içinde bulunduğu durumun ne halde olduğunun çok açık bir göstergesidir.

chp gençlik7

Bu ülkeyi yönetenler bütün ülkeyi mağdur ettikleri halde hala mağduriyet edebiyatı yapanlardır. Göreve başladıkları zaman ilk iş olarak vatanı satışa çıkardılar. Bu ülkede emekçinin yetimin ekmek yediği ne varsa adeta elden çıkarırcasına gerçek değerinden ucuza sattılar. Satış geliri bu ülkeye gerçek bir hizmet sağlamadan eridi. Halk yine işsiz, yine yoksul, yine haksız kalmaya devam etti. Bu bildiğimiz yolsuzlukları gün yüzüne çıktı. Yine biliyoruz ki, bu milletin kurtuluş savaşında olduğu gibi talihi değişecekti. Bu adamların bu milletin yakasından düşeceği günler gelecektir” dedi.

Konuşmanın ardından ellerinde getirdikleri halkın maket ayakkabısı ile ayakkabı kutularını devirdiler. Daha sonrada yazmış oldukları; “Ne yapalım verdiğiniz istifaları, siz iktidarda kaldıkça. Recep Tayip bak buraya, AKP Yüce Divana, sonunuz geldi artık görüyorsunuz, hala neden duruyorsunuz, istifayı bekliyoruz, iktidara geliyoruz” şarkısını okudular.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here