İspanyol Şef İçin Anma Töreni Düzenlendi

0
71

ispanyol şef anma1Hatay Valiliği öncülüğünde ‘Hatay İl Yenilik Platformu’ projesi kapsamında düzenlenen ‘Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri’ etkinliğine katılmak için İspanya’dan Hatay’a gelen ve geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaydeden ‘Michelin’ yıldızlı İspanyol şef Jean Luc Figueras için anma töreni düzenlendi.

Törende ilk olarak 3 semavi din ve 6 mezhebin mensuplarından oluşan Antakya Medeniyetler Korosu tarafından konser verildi. Konser öncesi konuşan Koro Başkanı ve Koro Şefi Yılmaz Özfırat, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden İspanyol şef Figueras’a Allah’tan rahmet dileyerek, koronun seslendireceği tüm şarkıları ruhuna atfettiklerini söyledi.

Özfırat, en çok bugün insanların birbirini ötekileştirmediği bir dünya yaratmaya ihtiyaç olduğunu belirterek, gerçekleştirilen etkinlik gibi güzel şeyler yapıldıkça dünyanın her yerine barış ve huzurun geleceğine inandıklarını kaydetti.

Yaklaşık bir saat süren konser sonunda 17 Akdeniz ülkesinden gelen 76 şef, gastronomi uzmanı ve davetliler koroyu ayakta alkışladı.

Konserin ardından davetliler Antakya Savon Otel’de gerçekleşen Türk mutfağından oluşan anma yemeğine katıldı.

Yemek salonunda hayatını kaybeden ‘Michelin’ yıldızlı İspanyol şef Jean Luc Figueras’ın fotoğraflarından oluşan slayt gösterisi sunuldu. İspanyol şef için anma köşesi de oluşturuldu.

Yemeğe Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Çatal, Antakya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Kuseyri, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin de katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here