‘Herkesin Sarf Ettiği Enerji 2 Kat Olmalı!’

0
62

sosyal denge sözleşmesi1Başkan Savaş, Sosyal Denge Sözleşmesini İmzaladı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, belediyede çalışan memurların özlük hakları ile ilgili iyileştirmeler getiren denge sözleşmesini imzaladı. Hatay Büyükşehir belediyesi meclis salonunda gerçekleşen imza törenine Tüm-Bel Sen Başkanı Ömer Salih Eroğlu ve belediye personeli katıldı.

Törende bir konuşma yapan Tüm-Bel Sen Başkanı Eroğlu; “Burada hem personeliyle hem de halkıyla bütünleşen özdeşleşen bir belediye başkanı gördüm. Bu bizim için büyük bir kazanç, çalışanı adına büyük bir kazanç çünkü Türkiye genelinde belediyelerde çok ciddi olumsuzluklar yaşanıyor. Kazandığımız mevzilere, bugünlere sahip çıktığımız gibi bundan sonra da sahip çıkmak durumundayız. Bizim olmazsa olmazlarımızdan bir tanesi toplu sözleşmedir, diğeri grevdir. Mücadelemizi, burada sayın başkanımızın da desteğiyle taçlandırmış olacağız. Bu nedenle bu duygularla toplu sözleşmemizi Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Güler Yüzlü Hizmet Edilsin…

Toplu sözleşmeden dolayı memurları tebrik ederek sözlerine başlayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da; “Saat 5’e 10 kala gitmek için çabalamayan memur, karşısına gelen insanlara hemşerilerine yüzü gülerek hizmet etsin. Annesinin elini öper gibi, babasına şefkat gösterir gibi, çocuğunun başını okşar gibi memleketine hizmet etsin ondan sonra alsınlar canımı hizmet edelim. Ondan sonra alsınlar istedikleri kadar parayı.

Belediye sözleşmesi hakkı karşılıklı sempatik kararla yapılan performansa katkı sağlayabilir. Yani karşınıza gelen Hataylı hemşerilerimize kaşınızı çatasınız diye değil, bugün git yarına gel diyesiniz diye değil, yani sabah erken saatte mesaiye gelmek için akşam mesai bitmemesi için yüzünüzden tebessüm eksilmemesi için verilen haktır.

Hemşerilerimize İnsani Boyutta Hizmet

Yeni kurulan belediyeyiz herkesin sarf ettiği enerji 2 kat olması lazım göstereceği empati ve sempatik tavırlarında 2 kat olması lazım. Ben şunu diyorum bu para helal olsun size Hatay ın parası helal olsun size Hatay milletine hizmet eden bir kurumsunuz bunu helal ettirmeniz için çaba sarf etmeniz gerekiyor. Hatay halkının da hizmete ihtiyacı var, şefkate ihtiyacı var. Teşekkür edilmesi gerekiyorsa teşekküre ihtiyacı var. Olay maddiyat yönünden ziyade, manevi bir has, bir beklenti!

Mekanik olarak herkese hizmet edebilirsiniz. Yüzünüzde o güler yüz yoksa o şefkati merhameti katmıyorsanız, sadakati katmıyorsanız o verdiğiniz hizmetin hiçbir önemi yoktur. İnsansak insani boyutlar çerçevesinde hemşerilerimize hizmet etmemiz lazım. Bu toplu sözleşmenin sizlere Hatay halkına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here