İsmet İnönü Ölümünün 40. Yılında Törenle Anıldı!

0
100

inönü anma1Türkiye Cumhuriyetinin 2. Cumhurbaşkanı olan İsmet İnönü, İskenderun’da da CHP’liler tarafından törenle anıldı. Törene katılan İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek; “İsmet Paşa’ya layık olmaya çalışıyoruz. Onun ilkelerini sonuna kadar yaşatalım yoksa biz yaşayamayız” dedi.

Partililer, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar ve Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel önderliğinde Pac meydanında bulunan İsmet İnönü anıtı önünde toplandı. CHP’liler, anıt önüne çelenk bırakıp, saygı duruşunda bulunulmasının akabinde İstiklal Marşımızı da hep bir ağızdan okudular.

Burada parti adına konuşan Yönetim Kurulu Üyesi Jorj Basus; “Bugün, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en yakın silah arkadaşı, 2. Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2. Genel Başkanı, içi vatan sevgisiyle dolu, mütevazı, istikrarlı, insana insanca değer veren, doğruluk ilkesinden ödün vermeyen, büyük devlet adamı İsmet İnönü’nün aramızdan ayrılışının 40. yılı dolayısıyla buradayız. Kendisi, örnek yaşantısı, güven ve onura dayalı kişiliği ile sadece dönemine değil, bizlerin yarınlarına da ışık tutmuş önemli bir liderdir.

inönü anma2

Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik olarak hain hesapların yapıldığı yıllarda Lozan’da, Sevr Antlaşması’nın yırtılmasında, ardından Türkiye’nin tapusu ve var oluşu niteliğindeki Lozan Antlaşması’nın dünyada kabul görmesinde şüphesiz önemli rol oynamış, bu yaklaşımıyla emperyalizme ve emperyalist ülkelere karşı olan tavrını çok net bir biçimde ortaya koymuştur.

Merhum İsmet İnönü bugünleri görür gibi, ülke ve ulus düşmanlarına karşı verdiğimiz mücadelede ‘Bir memlekette namuslu insanlar da en az namussuzlar kadar cesur olmadıkça o memleket için kurtuluş yoktur’ sözleriyle bizleri cesaretlendirmiş, 89 yıllık hayatını ülkesi, milleti ve devletine adamıştır. Aziz milletimiz, İsmet İnönü’yü daima saygı ve şükranla hatırlayacaktır” dedi.

Basus’un ardından söz alan Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise; “Hayatını Türkiye’ye bağışlayan Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün en yakın arkadaşı olan ve partimizin de kurucusu İsmet Paşa’ya layık olmaya çalışıyoruz. O kalbimizde yaşıyor. İlkelerini de sonuna kadar yaşatalım, yoksa biz yaşayamayız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here