Esnaf Odaları Yılın Son Toplantısını Gerçekleştirdi

0
75

esnaf odaları6Esnaf odalarının geleneksel hale getirdikleri aylık sabah kahvaltılı toplantıları bu kez İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanlığı öncülüğünde gerçekleştirildi. Geçekleştirilen toplantıya protokol üyelerinin, karşılayacağımız yeni yıl için sevgi, sağlık, huzur ve birlik temennileri damgasını vurdu.

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı Petek Kafe’de yapıldı. Toplantıya İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başar ve esnaf oda başkanları katıldı. Sohbet ortamında gerçekleştirilen toplantıda İskenderun’un sorunları de ele alındı. Toplantıda ilk söz alan İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat; “2014 yılının tüm dünyaya, ülkeme hayır, bereket, huzur ve birlik getirmesini diliyorum. Bu toplantıların devamını diliyorum. Sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Emniyet Müdürü Cengiz Başar; “Bu yıl, bu kahvaltılarda edindiğimiz izlenimler ve bu kahvaltıda gördüğümüz birlik, beraberliğin şehrimize ve ülkemize yansıması, birlik, beraberliğimizin, huzurumuzun, güvenliğimizin daim olmasını diliyorum” dedi.

esnaf odaları7

Esnafların toplantılarının, çok güzel bir gelenek haline geldiğine vurgu yapan Belediye Başkanı Yusuf Civelek de; “Esnafların 2013 yılının son toplantısı bu. 2014 yılının hepimize mutluluk, sağlık, barış, kardeşlik getirmesini temenni ediyorum. Aslında yıllar izafidir. Biz kendimiz bölmüşüz zamanları. Bu akan zamanda, geçen zaman mıdır biz miyiz o ayrı tartışma konusu zaten. Bu zaman içinde ne kadar birbirimize sevgiyle, saygıyla, ne kadar barış, kardeşlikle yaklaşırsak bu hayat daha mutlu, daha yaşanılır bir hayat olur. 2014 yılında hep birlikte kardeşçe yaşamayı diliyorum” derken, 2014 yılının ilk kahvaltısını 5 Nolu Sosyal Tesis’te yapma teklifinde bulundu.

Son olarak söz alan Kaymakamı Hasan Özyiğit ise; “Bu toplantılar, İskenderun’da odaların klasik uygulaması olmuş. Bu hakikaten çok güzel. Birliktelikleri, güzellikleri yaşamak, paylaşmak kadar güzel bir şey yok. Uluslar, milletler güzelliklerini, ortak değerleri yaşadıkça, paylaştıkça huzur, güzellik, esenlik ve o değerin anlamı ortaya çıkıyor. Bu güzel değerleri yaşatan başta başkanımıza, değerli yönetim kurulu üyelerine sonsuz teşekkür ediyorum. 2014 yılınn 2013’ten çok daha güzel olmasını, ülkemize, ilçemize, dünyaya huzur, esenlik getirmesini temenni ediyorum. 2014 yılının ilk kahvaltısında, başkanımızla yeni tesiste olacağız” dedi. Konuşmaların ve kahvaltının ardından protokol üyeleri birlikte sahilde anı fotoğrafı çekildiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here