“İskenderun’un Kangren Olmuş 3 Noktasındaki Sorunu Çözeceğiz”

0
125

lütfü savaş45Başkan Savaş, İskenderunlu Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı İkbal Polat, İskenderun Mikado Restoranda düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin en yüksek maliyete ve en geniş kapsama sahip olan Adliye-Arsuz Katlı Kavşağı Projesi’nin tanıtıldığı kahvaltıya İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık ve İskenderun’da görev yapan basın mensupları katıldı.

Polat: “Bu Projeyle Sadece Araç Trafiğini Değil Yaya Trafiğini de Çözmüş Olacağız”

Adliye-Arsuz Katlı Kavşağı projesi, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın hazırladığı slayt sunumuyla tanıtıldı.

Buluşmada konuşan Ulaşım Dairesi Başkanı İkbal Polat; “Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı olarak önceliğimiz Hatay’ın bütün ilçelerinde kavşak, sinyalizasyon düzenlemeleri, geometrik düzenlemeler ve toplu taşımaya yönelik rehabilitasyon çalışmaları yapmaktır. İskenderun ilçemizde de önceliği İskenderun’un can damarı olan İbrahim Karaoğlanoğlu ve Prof. Dr. Muammer Aksoy Caddesi’nde daha önceden sorunları çözülememiş ve göz ardı edilmiş üç noktayı ele aldık. Bunlarla ilgili projeler hazırladık. Bu aks üzerindeki en önemli 3 nokta, Adliye Kavşağı, İsmet İnönü Bulvarı (Pac Meydanı) ve Tayfur Sökmen Bulvarı üzerinde trafiği transit hale dönüştürebileceğimiz noktalardır. Biz de bu projeleri trafiği yavaşlatmadan ve yan yollardan kesişmeleri en aza indirecek şekilde geliştirdik.

Temmuz ayı içerisinde İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirdiğimiz toplantıda Ekim ayı içerisinde ilk projemize başlayacağımızın sözünü vermiştik. Söz verdiğimiz gibi ilk projemize Ekim ayının 21’inde başladık. Şu an projemiz %11 seviyelerinde hızla ilerliyor. Amacımız mümkün olduğunca hızlı ve pratik çözümler üretmek ve senelerdir kangren olmuş bu sorunlardan dolayı mağdur olan insanlarımızın mağduriyetini gidermektir.

lütfü savaş46

Bu projenin bitiminde İsmet İnönü Bulvarı’ndaki projemize başlayacağız. Olumsuz hava şartları ve okulların açık olması nedenlerini de göz önünde bulundurarak, trafiğin yoğun olduğu bu aks üzerindeki çalışmalarımız ilerleyen tarihlerde başlatılacaktır. Hemen akabinde ise Tayfur Sökmen Kavşağı’nda bir geometrik düzenlememiz olacak. Şu anda bununla ilgili 3 tane alternatif proje geliştirdik. Bu projelerle yalnızca araç trafiğini değil yaya trafiğini de çözmüş olacağız” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Temmuz ayında verdikleri sözü tuttuklarını ifade eden Başkan Savaş; “Pac Meydanı projesine Mayıs ayı sonunda başlayacağız. İki büyük kavşağın yapımına başladıktan sonra diğerini de onlara yakın zamanda bitecek şekilde düzenlemesini yapacağız. İskenderun’un kangren olmuş bu 3 noktasındaki sorunu önümüzdeki yılsonuna kadar çözmüş olacağız” açıklaması yaptı.

Savaş: “Biz Kanunlara Aykırı İş Yapmayız”

Konuşmasının ardından gazetecilerin su fiyatlarıyla ilgili sorularını belgeler eşliğinde yanıtlayan Başkan Savaş, suyun belediyeye maliyetinin altında satılmasının kanunlara aykırı olduğunu ve insan sağlığını tehdit etmeyecek standartlarda halka ulaştırılabilmesi için maliyetin altında satışın mümkün olmayacağını ifade etti. Başkan Savaş; “Bugün burada bütün gazeteci arkadaşlarımızla bir arada bulunmak bizi onurlandırdı. Hepinize misafirimiz olduğunuz için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Toplu anı fotoğrafı çektirilmesinin ardından Başkan Savaş ile İskenderunlu basın mensuplarının buluşma etkinliği sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here