Hilmi Yarayıcı; “Terör Acımasız Yüzüyle Bu Kez Paris’teydi”

0
79

hilmi yarayıcı6Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı; “Terör Acımasız Yüzüyle Bu Kez Paris’teydi”

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, Fransa’nın başkenti Paris’te yaşanan terör saldırıyla ilgili bir açıklama yaptı.

IŞİD Terörünün acımasız yüzünü bu kez Paris’te gösterdiğini ifade eden Yarayıcı, altı ayrı noktada gerçekleştirilen saldırılarda 160 masum insanının katledilmesi 80’i ağır olmak üzere 200 kişinin de yaralanması olayını nefretle kınadığını kaydederken, başta Fransız halkı olmak üzere tüm insanlığa baş sağlığı, yaralılara acil şifa dileklerini iletti.

Katillerden kahraman yaratmaya çalışmanın çıkmaz bir yol olduğunu her zaman anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Yarayıcı; “2011 yılında Suriye’de Esad yönetimini devirmek amacıyla bir araya gelen egemen güçler, Suriye Halklarından alamadıkları desteği dünyanın birçok ülkesinden topladıkları uluslararası “cihad”çı katillerle tamamlamaya çalıştılar. Bu katiller ordusu beş yıldır başta Şii ve Aleviler olmak üzere Hıristiyan, Ezidi, Kürt, Türkmen halklarından binlerce sivili en vahşi yöntemlerle, barbarca katletmektedirler. Bu katliamlar sonucu milyonlarca insan yurdunu, yaşadığı toprakları terk etmek zorunda kalmış ve bugün tüm insanlığın yüreklerini sızlatan mülteci dramlarını acıyla izlemeye devam ediyoruz. Biz bu katilleri iyi tanıyoruz. Onların, iddia edildiği gibi, Suriye’ye demokrasi getirecek, demokrasi havarileri olmadığını, ülkeyi kan deryasına sürükleyecek katiller ordusu olduğunu ısrarla vurguladık. Bunların birer terörist olduklarını ve terörün dilinin, dininin, ırkının olmadığını, hiç kimsenin terörden bir kazanç elde edemeyeceğini, yaratılan bu terörün er yada geç sahiplerini de vuracağını inatla anlatmaya çalıştık. Dün Paris’te gerçekleşen katliamlar bu söylemlerimizin ve duruşumuzun haklılığını bir kez daha ortaya çıkarmıştır” dedi.

Suriye Halklarının her gün yaşadığı katliamlar ve terörün, artık Avrupa’nın göbeğinde yaşanmaya başladığını belirten Vekil Yarayıcı; “Cebinde akrep taşıyanlar unutmasınlar ki, o akrep günü gelir kendilerini sokar” sözünü doğrulanırcasına Charlie Hebdo katliamından, Reyhanlı katliamı ve Suruç katliamına, Ankara katliamından Paris katliamına terör çok geniş bir coğrafyaya yayılmaktadır. Başta Suriye olmak üzere Ortadoğu’yu yeniden şekillendirmeye çalışanların ciddi bir muhasebeye ihtiyaçları vardır. Yarattıkları canavarın artık kendi halklarını da katlettiklerini görmelidirler. Terörün dilinin, dininin, ırkının, ülkesinin olmadığı artık görülmeli ve ona göre yeniden, bölge halklarının yararına bir tutum belirlemeleri gerekmektedir. Aksi durumda tüm insanlığı bekleyen büyük bir terör dalgasıyla karşı karşıya kalmaya devam edeceğiz. Bizler Reyhanlı’da, Suruç’ta ve Ankara’da bu acıyı yaşadık. Tüm insanlığın yaşanan bu acılardan ders çıkararak “Barış” dilini tüm insanlığın ortak dili haline getirmeleri insanlığın ortak görevidir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here