Barış Bloğu Sözcüsü Coşkun Selçuk; “Anti Demokratik Uygulamalara Dur Diyeceğiz”

0
159

barış bloğu açıklama3Barış Bloğu bileşenleri, yaşanan şiddet olayları ve özellikle Cizre, Nusaybin, Silvan’da yaşanan olaylar nedeniyle eski bitpazarı önünde bir araya gelerek pankartlı protesto gerçekleştirdiler. Barış Bloğu adına açıklama yapan Coşkun Selçuk, ülkede yaşanan şiddet olaylarının hükümetin dış politikası nedeniyle olduğunu öne sürdü.

Başkanlık sisteminin hayata geçirilebilmesi için her şeyin mubah görüldüğü politikaların dayatıldığını ve hukukun askıya alındığını iddia eden Selçuk; “Son günlerde 12 Eylül faşist darbesi dönemini aşan uygulamalar yapılmaktadır. Yüz binlerce insanın yaşadığı şehirlerde 10 güne varan sokağa çıkma yasakları ilan edilmekte ve insan olmaktan utandıran bir durum yaşanmaktadır. Cizre’de Nusaybin’de, Diyarbakır merkezi Sur’da daha birçok yerde günlerce sokağa çıkma yasağı uygulanmaktadır. Hiçbir ihtiyaçlarının karşılanmasına izin verilmeyerek, halk açlıkla terbiye edilmeye çalışılmaktadır.

Yaşam Zindan Edilmiştir…

Cizre’de daha önce uygulanan sokağa çıkma yasağı ile keskin nişancılar tarafından 21 insanımız öldürüldü. Öldürülen kızını, toprağa verilmesine izin verilmediği için, günlerce evindeki buzdolabında bekletmek zorunda kalan annenin acısını, hangi yüce çıkarlarınız mazur gösterebilir.

barış bloğu açıklama4

Ve Silvan! 10 gündür ablukada ve orada ne olup bittiğine dair çok az haber alınabiliyor. Dünyaya kapatılmış. Tanklar, toplar, zırhlı araçlar, helikopterlerle yaşam zindan edilmiştir. Her türlü iletişim kesilmiş durumdadır. Zorlukla ulaşan bilgilerde sivil insanların öldüğü haberleri gelmektedir.  Şehirleri mahalleleri haritadan silmeye yönelecek kadar gözü dönmüş bir şiddet, barışa en büyük darbedir.

Şiddet uygulamak birlikte yaşamı dinamitlemektir. Daha dün, 12 Eylül generallerinin uyguladıkları şiddetin, yaşanan sorunların müsebbibi olduğunu söyleyen AKP Hükümeti, bu gün onu kat be kat aşan şiddete yönelmektedir. Bunun da sorunları çözmek bir yana daha da ağırlaştıracağı muhakkaktır. AKP Hükümeti hiçbir hukuka sığmayan bu uygulamayı bir an önce durdurmak zorundadır.

Şiddet Yerine Barışçı Politikaları Hayata Geçirilmeli

Burada, Cizre’nin, Nusaybin’in, Silvan’ın çığlığını duymak ve onlara “Bu ülkede barış mücadelesi verenler var, yalnız değilsiniz” demek için toplandık. AKP Hükümeti ne yaparsa yapsın bu ülkede yaşayan halklar hep birlikte demokratik, eşit adil, barış içerisinde yaşayacağız. Anti demokratik uygulamalara, adaletsizliğe, eşitsizliğe dur diyeceğiz. İnsan hakları ve demokrasinin tüm kurul ve kurallarıyla hayata geçmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. AKP Hükümeti’ni şiddet yerine barışçı politikaları hayata geçirmeye çağırıyoruz. Yaşanan bu acıları unutmayacağımızı ve buna seyirci kalmayacağımızı her türlü zulmün eninde sonunda yenileceğini biliyor “Barış Kazanacak” diyoruz” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here