“İskenderun’u İlmek İlmek Dokuyacağız”

0
68

bld-tarihi kentler1Başkan Seyfi Dingil Tarihi Kentler Birliği Toplantısına Katıldı

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Kayseri’de düzenlenen Tarihi Kentler Birliği toplantısına katıldı. Tarihi kentlerin başkanlarının buluştuğu toplantı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Tarihi Kentler Birliğinin tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkmak adına bir araya gelmiş bir grup olduğunu söyledi.

Geçmişte bilinç oluşmaması ve modern mimarinin gelmesi adına tarihi eserlerin yok edildiğini dile getiren Başkan Mehmet Özhaseki, 2000’li yılların başında tarihi eserlere yerel yönetimlerin sahip çıktığını ve yüzlerce insanda bu bilincin oluştuğunu belirtti.

bld-tarihi kentler2

Belediye başkanlarından öncelikle kendilerine ve şehirlerine hedef koymalarını isteyen Başkan Mehmet Özhaseki, başkanların gayretli çalışmaları halinde tarihe iz bırakabileceklerini ve şehirlerini geliştirebileceklerini ifade etti.

Belediye başkanları, bürokratlar ve akademisyenlerin katıldığı Tarihi Kentler Birliği toplantısı kapsamında, teknik inceleme gezisi de düzenlendi.

Konuşmaların ve sergi açılışlarının yer aldığı toplantıda, Çekül Vakfı Yüksek Danışma Kurulu Üyesi Faruk Göksu, ‘Kentlerin geleceği: Yeni yaklaşımlar ve yeni yöntemler’, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ‘Kültür Öncelikli Kalkınmada Kayseri Modeli’ konusunda konuşma yaparken, Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen de genel bir değerlendirmede bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bakanların da telgraf gönderdiği toplantı, Kayseri Kültür yolunda teknik inceleme gezisi ile son buldu.

Belediye başkanları ve diğer davetlilerle görüş alışverişinde bulunan Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “İskenderun’u yeniden inşa ediyoruz. İskenderun, limanıyla, deniziyle, sahiliyle, tarih ve kültür dokusuyla, coğrafi güzellikleriyle, spor, kültür ve yaşam alanlarıyla, Akdeniz’in parlayan yıldızı olacak. İskenderun’u ilmek ilmek dokuyacağız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here