Kurban Derileri THK’na

0
228

thk açıklama1Türk Hava Kurumu Şube Başkanı Semir Bulut, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurban derilerinin toplanması ve ihtiyaç sahiplerine bayram hediyesi dağıtılması ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Düzenlediği toplantıda ilk olarak kurban derilerinin toplanması konusuna değinen Bulut, her yıl olduğu gibi Türk Hava Kurumunun bu yıl da kurban derilerini toplayacağını kaydederek; “Bilindiği üzere 2860 Sayılı Yardım Toplama Kanunun da geçen yıl bir değişiklik yapılarak Türk Hava Kurumu tek yetkili olmaktan çıkarılmış diğer Vakıf ve Derneklere toplama yolu açılmıştır. Burada kimsenin itiraz edeceği bir husus yoktur. Fakat burada asıl olan kurban ibadetinin de bir gereği olarak yapılan bağışın yardıma muhtaç insanlara ulaşmasıdır ve bu milli servetin çarçur edilmemesidir.

Türk Hava Kurumu, bu yılda araç ve personel tutarak İskenderun, Belen ve Arsuz’da deri toplama organizasyonu yapacak, makbuz karşılığında deri toplayarak kayıt altına alacak ve binlerce gencimize ücretsiz havacılık eğitimleri verecek olup Şehit ve Gazi çocuklarımızı Türk Hava Kurumu Üniversitesinde ücretsiz okutacaktır. Türk Hava Kurumuna deri bağışlayacak olan vatandaşlarımızın 613 89 59 nolu telefonu arayarak deriyi evlerinden almamızı isteyebilecektir. Bu vesileyle Kurban Bayramınızı kutlar, saygılarımızı sunarız” dedi.

thk açıklama2

İhtiyaç Sahiplerine Bayram Hediyesi!

THK sevdalı bir kurumun, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere kendilerine 308 parça giyim eşyası getirdiğinin de altını çizen Bulut; “Bu eşyalar 8 ayrı mahalleye dağıtılacak. İhtiyaç sahibi vatandaşları en iyi bilse bilse muhtarlar bilir dedik ve bu eşyaları kendilerine teslim ediyoruz. Bu eşyalar ihtiyaç sahipleri için bir bayram hediyesi olacaktır. Burada bu bağışı gerçekleştiren kuruma teşekkür ediyoruz” dedi.

Muhtarlar adına konuşan Pirireis Mahallesi Muhtarı Sabit Dreyfioğlu ise; “Muhtarlar olarak böylesi bir bağışta bulunan güzide kurumumuza ve bu yardımların dağıtılmasına vesile olan THK’na da teşekkür ediyoruz. Ümit ediyoruz ki, bu tür yardımlar daha da yayılır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here