İskenderun, Uluslararası Muaythai Turnuvasına Ev Sahipliği Yapacak

0
209

muaythai turnuva1İskenderun, Avrupa ve Dünya şampiyonlarında derece yapmış sporcuların da katılacağı “Uluslararası Muaythai Turnuvası”na ev sahipliği yapacak. İskenderun Belediye Başkanlığı “Muaythai Turnuvası” adı altında gerçekleştirilecek olan bu önemli turnuva 30 Ağustos Zafer Bayramında saat 19.30’da Atatürk Anıt Alanında gerçekleştirilecek.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, hafta sonu gerçekleştirilen bir basın toplantısında kentimizde düzenlenecek olan Uluslararası Muaythai Turnuvası hakkında bilgi verildi. Başkan Dingil; “Kentimizin adını uluslar arası arenada duyuracak bu tür etkinliklerin hep destekçisi olacağız. Ulus olarak bizim için önemli bir gün olan 30 Ağustos Zafer Bayramında halkımız için değişik bir organizasyona imza atıyoruz. İskenderun’da ilk defa ve uluslar arası düzeyde bir turnuva yapılıyor. Turnuvaya, ülkemizin yanı sıra sekiz ülkeden sporcular geliyor. Önemli olan İskenderun’un adını duyurmak, sportif faaliyetler düzenlemektir” dedi.

muaythai turnuva2

Turnuvayla ilgili slayt desteğiyle bilgiler veren Türkiye Muay Thai Federasyonu İcra Kurulu Başkan Vekili ve Bağımsız Mücadele ve Savunma Sporları Konfederasyonu Başkanı Hasan Yıldız ise; “Bu turnuvaya, Türkiye Şampiyonalarında, Süper Lig müsabakalarında, Euro Lig, Dünya ve Avrupa Şampiyonlarında derece yapmış ve madalya almış sporcular katılacak. Türkiye’den, Avrupa ve Dünya Şampiyonlarında derece yapmış milli sporcular, Almanya, Belçika, Fransa, Polonya, İran, Azerbaycan, Rusya ve Kazakistan’dan ün yapmış sporcuların yer alacağı Dünya Karmasına karşı mücadele edecek. Bugüne kadar 8 ülkeyi bir araya getirerek organizasyon yapan il sayısı az. Bu turnuvaya en üst düzeyde sporcu katılımı olacak. İskenderun’u tüm dünyaya tanıtmış olacağız. Bu dev organizasyonun yapılmasını sağlayan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Sporun gelişmesi ve yaygınlaştırılmasına katkı sağlamakla beraber, sporla toplumun sağlıklı, ahlaklı, kötü alışkanlıklardan uzak bireylere sahip olmasına da katkıda bulunmuştur” diye konuştu.

Turnuvayla ilgili tanıtım toplantısına ayrıca, Türkiye Muaythai Federasyonu Teknik Koordinatörü ve Milli takım antrenörü Hakan Şahade, Türkiye Muaythai Federasyonu Hatay İl Temsilcisi Mehmet Yanık, Raks Spor Kulübü Başkanı Hülya Şimşek ve Antrenör Serdar Keskin, üç kez dünya şampiyonluğu elde eden sporcu Hayri Doğan Hozanlı, Eurolig şampiyonu Dilek Akar, Dünya 2. Aynur Akar, Hatay Şampiyonu Akif Sakman da katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here