İskenderun Protokolü İTSO’nun İftarında Buluştu

0
74

itso-iftar1İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Protokol üyeleri ile iftar yemeğinde buluştu. İTSO’nun her yıl Ramazan ayında geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeği Yelken Kulübünde gerçekleştirildi.

Düzenlenen iftar yemeğine CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfi Savaş, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Hatay Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan, iş adamları, kanaat önderleri, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği (İSSİAD) Başkanı Recep Atakaş, Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Talay, Hatay Esnaf Odaları Birlik Başkan vekili (HESOB) ve İskenderun Esnaf Odaları Başkanı Uğur Fırat sivil toplum kuruluş temsilcileri, esnaf oda başkanları İTSO Meclis üyeleri sendika temsilcileri ve davetliler katıldı.

itso-iftar2

Kur’an-ı kerimin okunması ve iftar duasının ardından protokol üyelerine selamlama konuşması yapan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz iftar yemeğinde sizleri aramızda görmekten onur duyuyoruz. Bizleri diğer canlılardan ayıran en önemli özelliğimiz maneviyatımızdır. Bu mukaddes ayda insanlar sabretmeyi öğrenirler. Bu ay insanlar kendilerini her yönden sınadıkları ve en içten yaptıkları ibadetler bu ayda en üst seviyededir. Bu dönemlerde insanlar aşırılıklardan uzaklaşır, sabretmeyi öğrenirler, iç dünyasında maneviyatını arttıran insanlar hoş görüyü düşünürler, inanıyorum ki bizlerde bu duygularla kardeşlik duygusu ile bir arada olmanın onurunu yaşıyoruz. Ramazan ayında insanları hatırlama, onlara yardım edildiği için kutsaldır. Allah insanlara yardımlarının karşılığını her zaman vermiştir. Bu ay kendimizden çok muhtaçları düşünme zamanıdır. Bu mübarek ramazan ayının siz değerli kardeşlerimize, İslam alemine ve halkımıza hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here